Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


F. Yılmaz ALTUNÖZ


PERİNÇEK, İRAN VE DÜNYA İSLAMİ UYANIŞ KURULTAYI

Yazarımız F. Yılmaz Altunöz'ün "yeni" yazısı...


İran’ın başkenti Tahran’da gerçekleştirilen “Dünya İslami Uyanış Kurultayına” Türkiye’den Doğu Perinçek katıldı. İslami uyanış ve söz sahibi Perinçek! Ya da İslam ve Perinçek isimleri yan yana gelse –ki geldi- değil İslamcıların, Maocu komünistler başta olmak üzere; Küba’dan Rusya’ya kadar tüm komünistler, kemalistler ve seküleristlerin ayağa kalkması beklenirdi. Peki, İrancıların ayağa kalkması gerekmez miydi? İmam Humeyni’ye biat edenler, bu da ne demek oluyor? Demezler mi? Demediler. Ne küresel çapta Karl Marks’ın inananları, ne Maocu yoldaşlar, ne Kemalistler ve ne de eski deyimle Humeyniciler; bir tek ses etmediler.

Hadi şu anlaşılan bir şey; sekülerizmin bağlıları, Marks’a iman edenler ve Kemalistler aynı halının farklı desenleri. Ya Humeyniciler! Hani Selman Rüştü’yü hatırlayanlar vardır. Rüştü, Şeytan Ayetleri isimli kitap yazmıştı. Bu kitaptan dolayı Humeyni Selman hakkında infaz emri vermişti. Türkiye’de Selman Rüştü’nün kitabını tefrika halinde kendi dergisinde yayımlatan; Doğu Perinçek’tir. İşte bu Doğu’nun İran’a üstelik dünya İslami uyanış kurultayına çağırılmasına; rehbere bağlı olanların kör, sağır ve dilsiz olmaları anlaşılır gibi değil!

İran’ın Perinçek’i tanımaması mümkün değil. Hatta Türkiye kamuoyundan daha iyi tanıdığı bir gerçektir. Doğu’nun konuşma videosunu sonuna kadar izledim. Ne bir besmele, ne bir selam, ne de bir hamd hiç biri yok. İslami mücadelenin kendisi ve tarihi seyri de yok. Doğu Perinçek’in hayatı İslam’a ve Müslümanlara karşı mücadele ile geçmiştir. O halde neden bu “İslami Uyanış Kurultayına” davet edildi!

Doğu’nun söz konusu başlıklı konferansa katılımı, İslamcıların mahallesinde şok etkisi yaptı. Adeta ne diyeceklerini şaşırdılar. Ama şunu söylediler “kıyamet alameti!”  Bu söz yani “kıyamet alameti” dindar geçinenlerin mazereti ve projesi olmayanların başarısızlıklarının kılıfı. Perinçek’in kendi mahallesinden olumsuz bir tepki var mı?  Yok. Belki de şöyle düşünüyorlar “çıkamadığımız bir kale burcu kalmadı. Değil kaleden bir gedik açmak; işte burçlardayız.”

Hayatı İslam’a ve ilkelerine ve dahi mensuplarına savaş açmakla geçmiş birisinin; yani Perinçek’in İslami Uyanış Kurultayına katılması hiçte ahlaki değildir. Onların deyimi ile etik değildir. Katılmamalıdır. Benim dinim ama onun savaştığı din adına çıkıp söz söylemesi asla kabul edilemez. Bu hal kendini İslam’ın bağlıları/müntesipleri kabul edenlere karşı bir hakarettir. Sosyo-psikolojik ve jeo-politik bir saldırıdır.  

Protesto ediyorum. Dünya İslami Uyanış Kurultayını organize edenleri protesto ediyorum. İran’ı protesto ediyorum. Perinçek’i protesto ediyorum. Şeytan Ayetleri isimli kitabı Türkçeleştiren adama sessiz kalıp İran’a biatlarını sürdürenleri protesto ediyorum. Kendi mahallelerinde salyangoz sattıran İslamcıları protesto ediyorum.

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR