Bülent ACUN

Tarih: 05.12.2019 17:10

ENGELLİ AİLELERE HAYATİ TAVSİYELER

Facebook Twitter Linked-in

Engellilerin kendileriyle barışık bir şekilde yaşayarak topluma kazandırılmasında hiç kuşkusuz en önemli görev engelli ailelerine düşmektedir. Fertleri arasında engellilik bilincinin hakim olduğu ailelerde yaşayan bir engelli insanın aşamayacağı hiçbir engel yoktur. Engellilik konusunda bilgisiz, bilinçsiz ve farkındalık olgusundan uzak bir aile, en başta o ailenin fertleri için en büyük bir engeldir. Engellilerin sorunlarına getirilecek en köklü çözümlerin başında ailelerin bu konuda eğitilip, bilgilendirilip, bilinçlendirilerek onların neyi nerede niçin yapması ve söylemesi gerektiğini bilen, iletişim konusunda donanımlı, üstlendiği sorumluluğun hakkını verecek, bir öz güven sahibi fertler haline getirilmesi gelir.

Engelli ailelerinin bu konuda yeterli bilgi, bilinç ve donanıma sahip olmalarında medyanın rolü fevkalade mühimdir. Bu hususta medyaya düşen görev sadece, Dünya Engelliler Günü ve Haftasıyla ilgili zevahiri kurtaracak haberler bulup, ekran ve sayfalarına taşımak değil, kendilerini ailelerindeki engellilerin engellerini aşmasına adamış fertlerin yetişmesine imkan sağlayacak, nitelikli, ciddi ve sürekliliği olan zengin içerikli programlar, analiz ve yazılara yer vererek, insani değerlerin topluma hakim olmasına hatırı sayılır bir katkıda bulunmaktır.

Ben deniz bu yazımda engelli ailelerinde gördüğüm, görmek istediğim, görmek istemediğim hususları tavsiyeler makamında zikrederek, konunun bir de bu açıdan fikredilmesine kapı aralamak istiyorum.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —