Zarif: Hürmüz Boğazı´nı kapatma kararı ordunun inisiyatifinde

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, "(İran´ın olası Hürmüz Boğazı´nı kapatma kararı) Ben askeri seçenekler için görüş belirtmiyorum. Bu mesele hakkında ordu karar vermelidir" açıklamasında bulundu

Zarif: Hürmüz Boğazı´nı kapatma kararı ordunun inisiyatifinde

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad ZarifHürmüz Boğazı´nı kapatma kararının Dışişleri Bakanlığının değil, ordunun inisiyatifinde olduğunu söyledi. 

  Birleşmiş Milletler Genel Kurulu´nda düzenlenecek Uluslararası Çok Taraflılık ve Barış için Diplomasi Günü´ne katılmak üzere New York´ta bulunan Zarif, burada İran resmi ajansı IRNA´ya konuştu. 

ABD´nin İran´ın petrol ihracatını hedef alan girişimlerine karşı Hürmüz Boğazı´nın kapatılıp kapatılmayacağına ilişkin bir soru üzerine Zarif, "Ben askeri seçenekler için görüş belirtmiyorum. Bu mesele hakkında ordu karar vermelidir." dedi. 

Zarif, "İran´ın, bölgesel istikrar ve çıkarlarını koruyacağını söyledik. Bölgesel istikrar ve ekonomik kalkınma herkes için olmalı. İran´ın çıkarları bölgedeki istikrarın korunmasından yana ve istikrar herkes için sağlanmalıdır." ifadelerini kullandı.

Haberin devamı...