Z Kuşağından Alfaya: İstanbul´un asıl beka sorunu çocuklar

İstanbul Üniversitesi Şehir Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi´nin mikro düzeydeki son araştırması, şehrin demografik yapısındaki hızlı değişimi ortaya koydu.

Z Kuşağından Alfaya: İstanbul´un asıl beka sorunu çocuklar

31 Mart yerel seçimlerinin ardından sonuçlara ilişkin değerlendirmeler sürüyor. Dünyanın önemli metropollerinden olan İstanbul´da alınan mahalli seçim sonuçları farklı etkenler üzerinden değerlendiriliyor. 15 milyonu aşkın nüfusuyla adeta tüm Türkiye´nin bir yansıması olan İstanbul´da sonuçlar değerlendirilirken ilçe ilçe hatta mahalle mahalle değişen farklı eğilimler göze çarpıyor. 39 ilçe ve 959 mahalleye sahip İstanbul´un, mikro analizler ile değerlendirilmesi genel değerlendirmelerden daha verimli sonuçlar veriyor.

İstanbul Üniversitesi Şehir Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi´nin mikro düzeydeki son araştırması, şehrin demografik yapısındaki hızlı değişimi ortaya koydu.

Araştırma sonuçlarına göre, İstanbul nüfusunun yüzde 30´unu toplumun en genç ve dinamik kuşağı olan Z kuşağı oluşturuyor. Bu durum Z kuşağının çok yakında şehrin hakimi olmaya başlayacağını gösteriyor. Peki, sözünü ettiğimiz Z kuşağı kimdir? Gelecekten beklentileri, şehirlerine, ülkelerine bakışları, dini, ideolojik, mesleki tercihleri neler? İstanbul, Z kuşağının beklentilerine cevap verecek potansiyele sahip mi? Z kuşağının önceki kuşaklardan farkı ne? Kuşak çatışmaları; İstanbul ve Türkiye´nin geleceği için ne ifade ediyor? Z kuşağının ardından gelen alfa kuşağı hakkında ne biliyoruz? Sorularımızı, Şehir Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Şeker cevapladı. 

Röportajın devamı...