Tarih: 30.03.2018 15:35

YUNAN´DAN PROVOKASYON! TATBİKATA PİRPOLİTİS ADI VERDİLER

Facebook Twitter Linked-in

12 Adalar´da ´´Pirpolitis´´ adı verilen tatbikat başlatıldı. Tatbikata Osmanlı gemilerini yakan Yunan askerlerinin lakabının verilmesi, tepkilere neden oldu. Yunanistan, Doğu Akdeniz´de KKTC çevresi de dahil olmak üzere doğalgaz aramaları diyerek tatbikata başladı.

Yunan Deniz Kuvvetleri, 12 Adalar´da ´´Pirpolitis´´ adı altında ani müdahale tatbikatlarına başladı. Yunan basınına yansıyan ve Savunma Bakanı Panos Kammenos´un tweet ile duyurduğu tatbikata hava ve kara unsurları da katıldı.

60 GEMİ YAKILMIŞTI

Yunanistan´da 1821 yılında başlayan bağımsızlık ayaklanmaları hem karada hem de denizde bir dizi çatışmaların yaşanmasına neden oluyordu. O dönem Ege´deki deniz korsanlarının çoğu Yunanlıydı. Bu dönemde Yunanlı korsanlar Osmanlı donanmasına yaptıkları saldırılarda ciddi zararlar verdiler.

Ancak en büyük saldırı 1827´de Navarin Limanı´nda yaşandı. Osmanlı Donanması´nın ayaklanmaları bastırmak için kara birliklerine malzeme götürmek için Navarin Limanı açıklarına demirledi. 20 Ekim 1827 günü de hiç beklenmedik bir anda Osmanlı-Mısır donanması yakıldı. Osmanlı-Mısır donanmasından 60 kadar gemi dört saat içinde yandı. 6000 kadar Türk ve Mısırlı asker şehit oldu ve 4000 kadarı da yaralandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —