Tarih: 20.08.2015 10:38

YSK seçim takvimini partilere sundu

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın kararıyla erken seçime gidilmesi ihtimalinin ağırlık kazanmasının hemen ardından, olası erken seçim tarihi tartışılmaya başlandı.

Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre partilere 1 Kasım´da seçimlerin yapılması yönündeki taslağın sunulduğu belirtildi.

Bu kapsamda YSK, milletvekili genel seçiminin yenilenmesi halinde, yasadaki 90 günlük süreyi kısaltma yetkisi bulunduğunaoy birliği ile karar vermişti. YSK´nın bu kararının ?kesin? olduğu ve itirazın mümkün bulunmadığı öğrenilirken, kararın da Meclis´te temsil edilen Ak Parti, CHP, MHP ve HDP YSK temsilcilerinin de olumlu görüşleri alındıktan sonra oy birliğiyle alındığına vurgu yapıldı.
 

1 KASIM İÇİN TAKVİM HAZIR
 

YSK kaynakları, erken seçim kararı alınması halinde, seçimlerin 1 Kasım´da yapılması için takvimin hazır olduğunu ve bütün çalışmaların da bu tarih üzerinden yapıldığını söyledi.
 
DAVUTOĞLU: SEÇİM TARİHİ EKİM SONU-KASIM BAŞI
 

Seçim tarihine ilişkin açıklama yapan Başbakan Davutoğlu; "YSK bakacak ama 25 Ekim, 1 Kasım, 8 Kasım, 15 Kasım yani bunlar olabilecek tarihler. Daha ileriye gitmesi durumunda iklim şartları zorlar, ama tabi bir de siyasal takvim var" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —