YPG/PKK´DAN KAÇARAK TÜRKİYE´YE SIĞINAN HARMA AİLESİ: YPG/PKK ÇOCUKLARI KALKAN OLARAK KULLANIYOR

Afrin´den terör örgütü YPG/PKK´nın şiddetinden kaçarak Türkiye´ye sığınan Harma ailesi, orada yaşananları AA muhabirine anlattı.

YPG/PKK´DAN KAÇARAK TÜRKİYE´YE SIĞINAN HARMA AİLESİ: YPG/PKK ÇOCUKLARI KALKAN OLARAK KULLANIYOR

 Afrin´de bölücü terör örgütü YPG/PKK´nın zulmünden kaçarak Türkiye´ye gelen Esma Harma, "13 yaşından büyük çocuk ve gençleri zorla silah altına aldılar. Katılmak istemeyenlere işkence yaptılar. YPG/PKK´ya katılmak istemediği için çoğu çocuğun annelerine sarılarak ağladığını gördüm" dedi. 

Mart 2011´de başlayan iç savaş nedeniyle birçok aile yurdundan ayrılmak zorunda kaldığı Suriye´de, 6 çocuklu Harma ailesi de terörün zulmünden kurtulmak için 6 ay önce Türkiye´ye sığındı.

Harma ailesi, Ankara´nın Altındağ ilçesindeki Solfasol Mahallesi muhtar Salim Ahmet Yurtlu ve yardımsever Sadettin Karagöz´ün yardımıyla tuttukları bir eve yerleşti. Baba Cuma Harma, ailesini bıraktıktan sonra savaşmak için Afrin´e döndü. Ankara´da kalan anne ve 6 çocuğu ise zorlu yaşam koşullarında ayakta kalmaya çalışıyor.

"13 yaşından büyük çocukları silah altına aldılar"

Anne Esma Harma, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iç savaştan önce Afrin´de düzenli bir hayatları olduğunu, eşi ve çocuklarıyla mutlu bir hayat sürdürdüklerini anlattı.

Savaşın çıkmasının ardından tüm düzenlerinin alt üst olduğunu belirten Harma, YPG/PKK´lı teröristlerin bölgelerine gelmeye başladığı günden itibaren korku dolu anlar yaşadıklarını dile getirdi.

Teröristlerin Afrin´e gelir gelmez tüm mahalle ve sokakların stratejik yerlerine hendekler açmaya başladıklarını anlatan Harma,"13 yaşından büyük çocuk ve gençleri zorla silah altına aldılar. Katılmak istemeyenlere işkence yaptılar. YPG/PKK´ya katılmak istemediği için çoğu çocuğun annelerine sarılarak ağladığını gördüm." diye konuştu.

YPG/PKK´lı teröristlerin kadınlara işkence ve kötü muamele yaptığını anlatan Harma, "Kadınları kendine eş yapmak istediler. Kadınlar bunu kabul etmedi. Çoğu kadın teröristler tarafından tecavüze uğradı. Bu anların hiçbirini unutamıyorum." dedi.

"YPG/PKK sivillerin kaçmasına engel oluyor"

Türkiye´ye kaçma fırsatını bulduklarını ancak bazı akrabalarının halen Afrin´de kaldığını ifade eden Esma Harma, şunları söyledi:

"Konuşmalarımızda akrabalarımız oradaki durumu da anlatıyor. Türk askeri geldiğinden beri YPG/PKK çocukları kalkan olarak kullanıyormuş. Sivillerin kaçmasına engel oluyorlarmış. Zeytin Dalı Harekatı´ndan önce oradaki siviller, çok zulüm gördüğü için hepsi Türk askerinin bir an önce Afrin´e gelmesi için dua ediyordu. Gözü yaşlı siviller zulümden kurtulmak için Türk askerini bekliyordu. Türk askeri geldi ve orada yaşama hakkını gerçek sahibi olan Afrinlilere geri verdi, vermeye de devam ediyor."