Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

YPG´DEN MİNBİÇ YANITI

Halk Savunma Birlikleri´nin (YPG) ana omurgasını oluşturduğu Minbic Askeri Meclisi´nin Sözcüsü Şervan Derviş, güçlerinin kentten çıkmayacağını söyledi.

YPG´DEN MİNBİÇ YANITI

K24´e konuşan Minbic Askeri Meclisi Sözcüsü Şervan Derviş, Minbic´den çıkmayacaklarını belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı´ndan üst düzey bir heyetle dün gece biraraya geldiklerini belirten Şervan Derviş, DAİŞ´e Karşı Uluslararası Koalisyon güçleri yetkililerinin kendilerine olan desteğini yinelediğini kaydetti.

Türkiye ile ABD´nin Minbic konusunda anlaştıkları şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Şervan Derviş, şunları kaydetti:

?Uluslararası Koalisyon güçleri yetkilileriyle temasımız sürüyor. Güçlerimizin Minbic´den çekilmesi sözkonusu değil. Ayrıca ABD´nin Türkiye ile Minbic konusunda herhangi bir anlaşması yok.?

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Türkiye ile ABD´nin Minbic konusunda anlaşma sağlayamadığını belirtmişti.

Sözcü Heather Nauert, dün, Suriye´nin Minbic kentiyle ilgili Türk yetkililerle yapılan görüşmeden henüz sonuç alınamadığını kaydetmişti.

Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ise bugün, ?YPG buradan çıkarılacak. YPG´nin yerine yönetimde ve güvenlik kuvvetlerinde kimler yer alacak bunu da Türkiye ve ABD birlikte kararlaştıracaklar? dedi.

YPG´nin Minbic´den çekilmesine Türkiye´nin nezaret edeceğini ve bu süreci yerinde denetleyeceğini aktaran Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

?YPG çekildikten sonra güvenliği ile ilgili tedbirleri biz alacağız; boşluk oluşmasın ve başka terör örgütleri girmesin diye. Burada kriter, buranın demografik yapısı. Yüzde 90´dan fazla Araplar´ın yaşadığı bir bölge. Kürtler yüzde 2 ise yönetimde de yüzde 2´den fazla olmaz.

Menbiç modeli daha sonrası için de bir model olacak. Başka şehirlere de gideceğiz, örneğin Rakka. Aynı şekilde Kobani. Nüfusu ağırlıklı Kürt ise yönetimin de Kürtler´den oluşması doğal. PKK, Kürtleri de sürgüne gönderdi. O Kürtlerin geri dönmesi lazım.?

 

K24



Anahtar Kelimeler: MİNBİÇ YANITI

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER