Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Peters: Saldırgan Tarrant Hayatının Geri Kalanını Tek Başına Hücrede Geçirecek

slam İşbirliği Teşkilatı Açık Katılımlı Acil İcra Komitesi Toplantısı İstanbul´da başladı. Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Winston Peters yaptığı açıklamada Yeni Zelanda saldırganı Brenton Tarrant için "Hayatının geri kalanını Yeni Zelanda´da tek başına bir

Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Peters: Saldırgan Tarrant Hayatının Geri Kalanını Tek Başına Hücrede Geçirecek

Dışişleri Bakanı ve İİT İcra Komitesi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, İİT Genel Sekreteri Yusuf bin Ahmed el-Useymin ve Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Winston Peters ortak basın toplantısı düzenledi.

Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Peters, terörist Brenton Tarrant´ın, hayatının geri kalan kısmını tek başına bir hücrede geçireceğini belirtti.

Toplantı, Kur´an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Toplantıya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Winston Peters ile İİT Genel Sekreteri Yusuf bin Ahmed el-Useymin´in konuşmalarının ardından toplantı basına kapalı olarak devam edilecek. Toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılımcılara hitap edecek.

"TÜRÜNÜN EN VAHŞİ ÖRNEĞİYDİ"

İİT Genel Sekreteri Useymin: "(Yeni Zelanda´daki saldırı) Bu saldırı, aslında bizim için bir dönüş noktası sayılabilir. Müslümanlara yapılan bu saldırı, türünün en vahşi örneğiydi. Yeni Zelanda´da yapılan bu saldırı hiçbir şekilde atacağımız adımların azaltılmasına ya da bitirilmesine engel olamayacak."

Yazının devamını okumak için...

KaynaK. sondakika.com