Tarih: 25.07.2018 13:07

Yasayı çıkardılar Türkiye´ye el attılar

Facebook Twitter Linked-in

25. 07. 2018 Çarşamba

Yahudi Ulus Yasası ile dünya kamuoyunun tepkisini çeken İsrail, şimdi de düzenleyeceği ?Kibbutz Gönüllüleri Programı´ ile Siyonist düşüncelerini gençlere zerk etmeyi amaçlıyor. 100 yıldan uzun bir süredir devam eden programa Türkiye´nin ilk kez dahil edilmesi dikkat çekti. Program ile Türk gençlerin İsrail çiftliklerinde çalıştırılması planlanırken, İsrail´e gidecek gençlerin, Siyonist evlerinde kalacağı belirtildi.

İsrail, ülkemizde çalışmalarını el altında yürütmeye devam ediyor. ?Yahudi Ulus Yasası´ ile tartışmaların odağında bulunan Siyonist İsrail, çıkarılan yasanın ardındın ilk iş olarak Türkiye´deki gençlere kanca attı. İsrail Büyükelçiliği´nin kapalı olmasına rağmen çalışmalarına devam ederek, program tertiplemesi de dikkat çekti. Yüzyıllık Siyonist ?Kibbutz Gönüllü Programı´ ile Türkiye´deki yüzlerce genci İsrail´e götürerek, Siyonizm öğretisini aşılamayı hedefliyor. Siyonist program ile Türkiye ve İsrail arasında gençler üzerinden bir ?gönül köprüsü´ kurmayı amaçlıyor.

 

 TÜRKİYE İLK KEZ PROGRAMA DAHİL EDİLDİ

İsrail, şimdi de gençler üzerinden tüm dünyaya Siyonist zehrini zerk etmeyi amaçlıyor. Kibbutz Gönüllü Programı ile 135 ülkeden yüzlerce öğrenciyi İsrail´e götürmeyi planlayan İsrail, programa ilk kez Türkiye´yi de dahil etti. Türkiye´den yüzlerce genci program amacıyla İsrail´e götürmeyi planlıyor. Program ile İsrail´e giden gençlerin tarım ve turizm noktasında çalışmalarda bulunacağı kaydedilirken, gençlerin İsrail´de Siyonist aile evlerinde kalacağının belirtilmesi dikkat çekti. Bu yöntemle Türkiye ve İsrail arasında gençler üzerinden bir gönül bağı kurmayı hedefleyen İsrail, gençlere Siyonizm´i benimsetmeyi hedefliyor.

İSRAİL TARIMININ GELİŞMESİ HEDEFLENİYOR

Kibbutz Gönüllü Programı´nın internet sayfasında yer alan açıklamada, ilk Kibbutzim´in Siyonist öncüler tarafından başlatıldığına dikkat çekti. İsrail bünyesinde çalışmalarını yürüten Kibbutzim´in, İsrail´in tarımsal üretiminin yüzde 30´undan sorumlu olduğu belirtildi. Programa katılacak gençlerin Kibbutzim´e bağlı dev çiftliklerde çalışacağı ve İsrail´in tarım noktasında gelişmesine hazırlayacağı rapor ve çalışmalarla katkı sağlayacağına dikkat çekti.

 

İSRAİL ELÇİLİĞİ EL ALTINDAN ÇALIŞIYOR

ABD´nin Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak ilan etmesinin ardından Türkiye, İsrail büyükelçisinin ülkesine gitmesini tavsiye etmişti. İsrail elçiliğinin yasal olarak herhangi bir çalışma içinde olmaması gerekirken, elçiliğin el altından Kibbutz Gönüllü Programı´nı yürütmesi dikkat çekti. Öte yandan elçilik, hazırladığı program afişlerinde müzik, dans, spor ve tatil gibi gençlerin dikkatini çeken argümanları kullanıyor.

AMAÇ İSRAİL İLE GÖNÜL BAĞI KURMAK

Kibbutz Gönüllü Programı´nın hedefleri de dikkat çekti. Programın hedefinin gençlerle İsrail arasında gönül bağı kurmak olduğu ifade edildi. Diğer hedefleri ise şu şekilde: ?İsrail´e kuruluşlar için gerekli bilgileri sağlamak, kuruluşların bilgi paylaşmalarına ve birbirlerinden öğrenmelerine izin vermek, İsrail´deki tüm gönüllü faaliyetler hakkında bilgi vermek.?

PROGRAMIN MİSYONU

Kibbutz kelime anlamı bakımından ?toplamak´ anlamına gelirken, Kibbutz´un internet sitesinden yapılan açıklamada, ?toplanma´nın şu anlama geldiğine dikkat çekildi: ?Sosyal sorumluluk, toplumsal ve kooperatif yaşam ve Yahudi kültürü ve geleneği değerlerine derinlemesine kökten benzersiz bir İsrailli yerleşim türüdür.?

Kayak.milligazete.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —