Tarih: 05.07.2019 18:01

Yargıtay Altan kardeşler ve Ilıcak hakkındaki ağırlaştırılmış müebbet kararını bozdu

Facebook Twitter Linked-in

Yargıtay, Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak´a verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kararını bozdu.

Yargıtay´ın kararında Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak´ın anayasayı ihlal suçunu değil FETÖ´ye bilerek ve isteyerek yardım etme suçunu işledikleri belirtildi. Kararda, Altan kardeşler ve Ilıcak´ın, anayasayı ihlal ettikleri iddiasına ilişkin yeterli inandırıcı delil bulunmadığı belirtildi. 

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, FETÖ´nün darbe çağrışımı davasında Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak ile diğer tutuklu sanıkların tahliye talepleri reddederken, Mehmet Altan´ın beraat etmesini istedi. 

Yerel mahkeme ve istinaf mahkemesi onamıştı

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi, Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak´ın da aralarında bulunduğu 6 sanık hakkında "anayasayı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası vermiş, cezada hiçbir indirim uygulanmamıştı. 

Altan kardeşler ve Ilıcak´ın da aralarında olduğu 6 sanık hakkında yerel mahkemenin verdiği kararı istinaf mahkemesi de onamıştı. 

İstinaf mahkemesinin de kararı onamasının ardından dava Yargıtay´a taşınmış, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı´nın, aralarında Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak´ın da bulunduğu 6 sanık hakkında hazırladığı tebliğnamede, sanıklara verilen "ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezalarının bozularak, ?örgüte bilerek ve isteyerek yardım? suçundan ceza verilmesi istenmişti. 
 

Kaynak: Independent Türkçe




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —