Yabancı savaş uçakları Libya´ya girdi

Libya´da Ulusal Mutabakat Hükümeti Dışişleri Bakanlığı, General Halife Hafter´in talebiyle yabancı savaş uçaklarının başkent Trablus´taki yerleşim birimlerini vurduğunu açıkladı.

Yabancı savaş uçakları Libya´ya girdi

iLbya´nın doğusundaki askeri güçlerin lideri General Halife Hafter´in talebiyle yabancı savaş uçaklarının Trablus´ta yerleşim birimlerini vurduğu bildirildi.

Libya´da Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "UMH, savaş suçlusu Halife Hafter´in talebiyle yabancı ülkelerin savaş uçakları tarafından başkent Trablus´un, yoğun nüfusun yaşadığı Ebu Selim belediyesine düzenlenen, sivillerden ölümlere ve yaralanmalara neden olan hava saldırısını en sertşekilde kınamaktadır." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi´ne, büyük devletlere ve uluslararası topluma, saldırıların durdurulması, sivillerin korunması ve bu saldırıya katılan yabancı ülkeler hakkında derhal inceleme başlatılarak cezalandırılmaları konusunda sorumluluklarını yerine getirmesi çağrısında bulunuldu.

Haberin devamı...