Tarih: 17.01.2018 16:42

Yabancı ekonomistler TCMB´den faiz değişikliği beklemiyor

Facebook Twitter Linked-in

Yabancı ekonomistler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası´nın (TCMB), yarın gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faiz değişikliğine gitmesini beklemiyor.

Rabobank Gelişen Piyasalar Kur Stratejisti Piotr Matys, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TL´nin geçen yıl dolara karşı iyileşme kaydederek ılımlı bir seyir izlediği göz önünde bulundurulduğunda TCMB´nin, yarın gerçekleştireceği PPK toplantısında değişikliğe gitmeyeceği öngörüsünde bulundu.

Matys, enflasyonu yüzde 5 seviyesine getirmenin TCMB Başkanı Murat Çetinkaya için hala en zor konu olduğunu belirterek, TCMB´nin TL´yi desteklemek için daha yüksek faiz oranlarını kullanabileceğini ancak bunun geçen yıl enflasyonun ana nedeni olan gıda enflasyonunu engellemeyeceğini söyledi.

Hükümet ve TCMB´nin enflasyonu düşürmek için ortak hareket etmesinin TL ve TL varlıkları için olumlu olacağını ifade eden Matys, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek´in, hükümetin enflasyondaki düşüş için gerekli desteği vereceğine dair açıklamasının da cesaret verici olduğunu kaydetti.

"TCMB, faiz oranlarında değişikliğe gitmeyecek"

TD Securities Gelişen Piyasalar Kıdemli Stratejisti Christian Maggio da TCMB´nin faiz oranlarında değişikliğe gitmeyeceğini söyledi.

Maggio, "Enflasyon ve diğer riskler konusunda rahatlatıcı mesajlar verilebilir. Bu da ileride bir faiz indirimi için işaret olabilir." dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —