Tarih: 09.01.2018 07:43

Washington Post gazetesi: Trump, Rusya soruşturması kapsamında sorgulanabilir

Facebook Twitter Linked-in

 ABD´de Özel Yetkili Savcı Robert Mueller´in, "Rusya soruşturması" kapsamında Başkan Donald Trump´ı sorgulayabileceği iddia edildi.

Washington Post gazetesi, Mueller´in ekibinden adını açıklamadığı bir ismi kaynak göstererek, Trump´ın birkaç hafta içinde sorgulanabileceğini yazdı.

İsmi açıklanmayan kaynak kişinin, "Bu süreç herkesin tahmin ettiğinden daha da hızlı bir şekilde ilerliyor." ifadesini kullandığı kaydedildi.

Robert Mueller´in yürüttüğü soruşturmada şu ana kadar eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn, ABD Başkanı Trump´ın eski kampanya menajeri Paul Manafort ve yardımcısı Rick Gates ile Trump´ın kampanya dönemindeki dış politika danışmanlarından George Papadopoulos, Özel Yetkili Savcı tarafından suçlanmıştı. Flynn ve Papadopoulos haklarındaki suçlamaları kabul ederken, Manafort ile Gates ise suçlamaları reddetmişti.

ABD´de 8 Kasım 2016´daki Başkanlık seçimlerine Rusya´nın siber saldırı yoluyla müdahale ettiği iddiasıyla Kongre bünyesinde yürütülen soruşturmaların yanı sıra Mayıs 20107´de Mueller de ayrı bir soruşturma başlatmıştı.

Son olarak Donald Trump´ın eski kampanya menajeri Manafort, Rusya soruşturması kapsamında kendisini suçlayan Robert Mueller hakkında "yetki sınırlarını aştığı" iddiasıyla dava açmıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —