VENEZUELA DEVLET BAŞKANI MADURO´DAN ERDOĞAN PAYLAŞIMI: ÇOK KUTUPLU YENİ DÜNYANIN LİDERİ ERDOĞAN

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, Twitter paylaşımında "Venezuela´nın dostu ve çok kutuplu yeni dünyanın lideri Recep Tayyip Erdoğan´ın yemin törenine katılmak üzere Türkiye´ye gidiyorum." dedi.

VENEZUELA DEVLET BAŞKANI MADURO´DAN ERDOĞAN PAYLAŞIMI: ÇOK KUTUPLU YENİ DÜNYANIN LİDERİ ERDOĞAN

 Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, resmi twitter hesabından yaptığı görüntülü paylaşımda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın yemin törenine gelişini duyurdu.

Kendisinin kullandığı arabanın içinden konuşan Maduro, "Venezuela´nın dostu ve çok kutuplu yeni dünyanın lideri Recep Tayyip Erdoğan´ın yemin törenine katılmak üzere Türkiye´ye gidiyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın daveti üzerine yemin törenine katılacağını, Ankara´da birçok ülkenin başbakan ve devlet başkanları, işadamları ve yatırımcılarla görüşmeler yapacağını belirten Maduro, "Venezuela´nın da ait olduğu yeni dünyada, Bolivarcı barış diplomasisi için çok kutuplu ilişkileri güçlendireceğiz. Türkiye´ye gidiyoruz. Tanrı´nın izniyle büyük başarı elde edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Venezuela Devlet Başkanı, yemin töreni sonrasında hemen ülkesine döneceğini ve "2025 Yurt Planı" için çalışmaya devam edeceğini kaydetti.

Maduro´nın mesajı, Küba Devrimi´nin öncülerinden Che Guevara´nın "Her zaman zafere kadar!" (Hasta la victoria siempre!) şeklindeki dünyaca ünlü sözüyle sona erdi.