Tarih: 03.04.2018 10:29

VELİAHT PRENS SKANDALA DOYMUYOR! MUHAMMED BİN SELMAN İSRAİL´E KUCAK AÇTI

Facebook Twitter Linked-in

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Amerikan dergisi the Atlantic ile yaptığı söyleşide İsraillilerin kendi ülkelerinde yaşama hakkı olduğunu söyledi. Selman´ın sözleri, Riyad ve İsrail Rejimi arasındaki yakınlaşmanın yeni bir işareti olarak yorumlandı.

Reuters´ın aktardığına göre, Veliaht Prens ´İsraillilerin atalarından kalma yurtlarında bir ulus devlet çatısı altında yaşama hakları olduğuna inanıyor musunuz´ sorusunu şöyle cevapladı:

"Kendi ülkelerine sahip olmak İsraillilerin ve Filistinlilerin hakkı. Fakat herkes için istikrar sağlamak ve normal ilişkiler elde etmek için bir barış anlaşmasına sahip olmamız gerekir."

Suudi Arabistan´ın, İsrail´i resmi olarak tanımamasına rağmen örtülü bir ittifak içerisinde olmaları dolayısıyla bin Selman´ın sözleri kamuoyunda oldukça ses getirdi.

"İSLAM´I YAYMAK İÇİN SAVAŞMAK GÖREVİMİZ ARTIK YOKTUR"

Bin Selman ayrıca, "şeytan üçgeni" olarak nitelendirdiği İran, İhvan-ı Müslimin ile terör grupları El-Kaide ve DEAŞ´ın İslam´ı zorla yaymaya ve halifeliği tekrar geri getirmeye çalıştığını savundu.

Suudi Prens, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu şeytan üçgeni, bizlerin Müslüman olarak halifeliği tekrar kurması gerektiği fikrini aşılamaya çalışıyor. İslam´ın zaferinin bir imparatorluk zoruyla yeniden kurulması gerektiğini belirtiyorlar fakat Allah ve Peygamber, bizden bunu yapmamızı istemedi. Allah sadece İslam´ı yaymamızı istedi. Bu görev ise yerine getirilmiştir. Bugün her insan kendi inancını seçme hakkına sahiptir. Her ülkede dini kitaplar tedarik edilebilir. Mesaj yerine ulaşmıştır. İslam´ı yaymak için savaşmak görevimiz artık yoktur fakat bu şeytan üçgeni, Müslümanların böyle bir görevi olduğunu söyleyerek Müslümanları manipüle etmeye çalışıyor, Müslümanların imparatorluğunun kurulması gerektiğini dile getiriyorlar."

İran´ın Şii ideolojisini yaymaya, İhvan´ın da demokratik yolları kullanarak "gölge halifelikler" kurmaya çalıştığını öne süren Bin Selman, El-Kaide ve DEAŞ gibi örgütlerin ise her türlü zorluğu kullanarak "İslam´ı yaymaya çalıştığını" dile getirdi. Bin Selman ayrıca, El-Kaide, DEAŞ gibi örgütlerin İhvan sayesinde ortaya çıktığını iddia etti.

 

"Şeytan üçgeni" olarak yaptığı nitelendirmenin karşısına Suudi Arabistan, Mısır, Ürdün, Bahreyn, Umman, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Yemen´i koyan Bin Selman, bu ülkelerin Birleşmiş Milletler (BM) kriterleri doğrultusunda "iyi ilişkiler" kurmaya çalıştığını savundu.

"HAMANEY, HİTLER´DEN DAHA TEHLİKELİ"

Muhammed bin Selman, ABD gezisi bağlamında daha önceki röportajlarında olduğu gibi The Atlantic dergisine verdiği mülakatta da İran lideri Ayetullah Ali Hamaney´i hedef aldı.

Hamaney´in Adolf Hitler´den daha tehlikeli olduğunu öne süren Bin Selman, "Hitler, Hamaney´in yanında daha iyi görünüyor. Hitler, Hamaney´in yapmaya çalıştığını yapmadı. Hitler, Avrupa´ya hükmetmeye çalıştı, bu kötü fakat Hamaney bütün dünyaya hükmetmeye çalışıyor." değerlendirmesinde bulundu.

AMERİKA´YA DA ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu bir açıklamada da Washington yönetimine seslenmiş ve Amerika´nın Suriye´de kalması yönünde çağrıda bulunmuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —