UBER ALMANYA´DA TAŞERON ŞİRKETLE ÇALIŞACAK İDDİASI

Uber´in sürücüleri, otomobilleri ve yükümlülükleri yönetmek için, Almanya´da özel araç hizmeti veren şirketleri taşeron olarak kullanmaya başlayacağı iddia edildi.

UBER ALMANYA´DA TAŞERON ŞİRKETLE ÇALIŞACAK İDDİASI

31. 08. 2018 Cuma

Uber´in Almanya´da doğrudan Alman taksi sektörüne meydan okumak yerine, sürücüleri, otomobilleri ve yükümlülükleri yönetmek için, özel araç hizmeti veren şirketleri taşeron olarak kullanmaya başlayacağı iddia edildi.

Alman ekonomi gazetesi Handelsblatt´de yer alan bir habere göre, şirketin taksi sektörünün güçlü ve kaliteli olduğu ülkede rekabet edebilmek ve kurallar içinde kalmak için kendini yeniden yapılandırdığı belirtildi.

Haberde, Uber´in Alman kanunlarına bağlı kalmayı ve sadece platform olarak hizmet vermeyi planlandığı belirtilirken, sürücüleri, otomobilleri ve yükümlülükleri yönetmek için, özel araç hizmeti veren şirketleri taşeron olarak kullanmaya başlayacağı iddia edildi.

2014´den beri Almanya´da Berlin ve Münih gibi şehirlerde lisanslı taksi ve şoförlerle faaliyet gösteren Uber´in, dünya çapında Çin´in araç paylaşım uygulaması Didi Chuxing en büyük rakibi olarak gösteriliyor.

Uber, 65 ülkenin 600´den fazla kentinde faaliyet gösteriyor. 3 milyon sürücüsü bulunan Uber´i 75 milyon müşteri kullanıyor. Geçen yıl 4 milyar yolculuk Uber araçlarıyla gerçekleştirildi. Uber´in kendi çalışan sayısı ise 16 bini bulurken, şirketin değeri 72 milyar dolar olarak hesaplanıyor.