Tarih: 21.03.2017 14:12

Türkler gelmesin diye yolu kestiler!

Facebook Twitter Linked-in

Bulgaristan´da pazar günü yapılacak genel seçimler öncesi bazı siyasi partiler, Türkiye´de yaşayan çifte vatandaşların Bulgaristan´a giderek oy kullanmalarını istemediklerini dile getirerek, Edirne´deki Kapıkule ile Hamzabeyli ve Kırklareli´nin Dereköy Sınır Kapısı karşısındaki Malotırnovo Sınır Kapısı´nın karşılarında yolları keserek eylem yaptı. 

Bulgaristan´da pazar günü yapılacak genel seçimlere Türkler´in kurduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi (HÖH) ile Sorumluluk, Özgürlük ve Hoşgörü İçin Demokratlar Partisi de (DOST) katılacak. Seçimler öncesi bugün Kapıkule Sınır Kapısı´nın karşısında bulunan Kapitan Andreevo Sınır Kapısı ile Hamzabeyli Sınır Kapısı ve karşısındaki Lesovo Sınır Kapısı, Kırklareli´nin Dereköy Sınır Kapısı karşısındaki Malotırnovo Sınır Kapısı girişlerinde Bulgarlar eylem yaptı. 

TÜRKLER OY KULLANAMAYA GELMESİN!

Bulgaristan´da bazı siyasi partilerden oluşan gruplar, Kapitan Andreevo Sınır Kapısı´nın girişinde toplantı. Ellerinde Bulgaristan bayrakları taşıyan protestocular, karayoluna zincir çekip, araç lastikleriyle barikat oluşturdu. Protestocular, pazar günü yapılacak seçimlerde Türkiye´de yaşayan çifte vatandaşların ülkelerine gelip oy kullanmalarını istemediklerini dile getirdi. 

Bulgar polisi, bölgede sıkı güvenlik önlemleri alırken, protesto nedeniyle, Bulgaristan´dan Türkiye´ye araç geçişlerine uzun süre izin verilmedi. Bu arada Kapıkule Gümrük Kapısı yetkilileri, kendilerinde bir sorun olmadığını belirterek, Bulgaristan tarafına araç geçişlerini normal olarak devam ettiğini söyledi. 

 

 

KAYNAKDHA



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —