Tarih: 24.10.2018 18:57

´TÜRKİYE´NİN İŞ BİRLİĞİNDEN BÜYÜK MEMNUNİYET DUYUYORUZ´

Facebook Twitter Linked-in

Japonya´nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima, "(Suriye´de teröristler tarafından 3 yıldan fazla rehin tutulan) Jumpei Yasuda´nın, Türkiye´nin iş birliğiyle sağ salim serbest bırakılmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Japonya´nın Ankara Büyükelçisi olarak Türkiye´ye şükranlarımı sunarım." dedi.

AA muhabirine konuşan Büyükelçi Miyajima, Haziran 2015´ten bu yana Suriye´de teröristler tarafından rehin tutulan gazeteci Yasuda´nın kurtarılması ve dün Türkiye´ye gelmesinden dolayı Türkiye´ye teşekkürlerini iletti.

Japonya Başbakanı Şinzo Abe´nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Japonya Dışişleri Bakanı Taro Kono´nun mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştüğünü de anımsatan Miyajima, iki ülke iş birliğinin önemini vurguladı.

Miyajima, "Bu iş birliği, Türkiye´nin Japonya için ne denli güvenilir bir ortak olduğunu bir kez daha ortaya koymaktadır." ifadesini kullandı.

Büyükelçi Miyajima, şunları söyledi:

"Jumpei Yasuda´nın, Türkiye´nin iş birliğiyle sağ salim serbest bırakılması ve Türkiye´deki Japonya Büyükelçiliği yetkililerinin kendisiyle görüşmesi neticesinde kimliğinin teyit edilmiş olmasından dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz. Japonya´nın Ankara Büyükelçisi olarak Türkiye´ye şükranlarımı sunarım. Bu iş birliği, Türkiye´nin Japonya için ne denli güvenilir bir ortak olduğunu bir kez daha ortaya koymaktadır. Japonya olarak çeşitli alanlarda Türkiye ile iş birliğimizi bundan böyle de sürdürmek arzusundayız."

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —