"Türkiye, İncirlik Üssü´nü kapatabilir"

ABD´nin rahip Brunson´a karşı aldığı yaptırım kararının ardından ABD merkezli düşünce kuruluşu Bipartizan Policy Center´ın ulusal güvenlik uzmanı Nicholas Danforth, Türkiye´nin İncirlik Üssü´nün kapatabileceğini, Beyaz Saray´ın buna hazırlıklı olması gere

02. 08. 2018

ABD merkezli düşünce kuruluşu Bipartizan Policy Center´ın ulusal güvenlik uzmanı Nicholas Danforth, ABD´nin Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu´ya yaptırım kararı almasını değerlendirdi.

"TÜRKİYE EKONOMİSİ ÇARPICI BİR KRİZİN EŞİĞİNDE"

Bipartizan Policy Center´ın internet sitesinde yayınlanan değerlendirmeye göre, Danforth "Türkiye´nin yaptırımlara aynı şekilde karşılık vereceğini açıklarken ve Türk lirasının değer kaybettiğini ABD-Türkiye ilişkileri ve Türkiye ekonomisi çarpıcı bir krizin eşiğinde olduğunu belirtti. Andrew Brunson meselesi, iki tarafın öfkesinin bir sembolü haline geldi, ne Washington´ın ne de Ankara´nın geri adım atmak istediği bir durum" ifadelerini kullandı.

Ulusal Güvenlik Uzmanı Danforth´a göre, Washington, Ankara´nın Türkiye´deki İncirlik gibi askeri üslerini kapatma ihtimaline karşı hazırlıklı olması gerektiğini ve ABD´nin ayrıca Irak´tan Balkanlara bölgesel politikalarını gözden geçirmeye başlamasını dile getirdi. Zira Türkiye ile asgari düzeyde işbirliğinin olduğu varsayımı artık cepte olmadığını ifade etti.