Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Türkiye ile görüşme var mı, yok mu? SDG ve PYD´den iki farklı açıklama

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Genel Komutanı Mazlum Avdi, Türkiye ile aralarında dolaylı görüşmelerin olduğunu söylerken PYD´nin Sözcüsü Salih Müslüm "dolaylı görüşme yok" dedi

Türkiye ile görüşme var mı, yok mu? SDG ve PYD´den iki farklı açıklama

Suriye´nin Rojava bölgesinin Ayn İsa ilçesinde düzenlenen, Suriyeli Arap Aşiretler Çalıştayı´nda konuşan Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Genel Komutanı Mazlum Avdi, Türkiye ile arabulucular vasıtasıyla dolaylı görüşmelerinin olduğunu ve mevcut sorunları diyalog yoluyla çözmeye hazır olduklarını söyledi. 

SDG´li Avdi, ?Komşu ülkelere, özellikle de Türkiye´ye buradan bir mesaj vermek istiyorum. Sorunları diyalog yoluyla çözmeye hazırız ancak kendi şartlarımız da var. Türkiye´nin sınırla ilgili taleplerini görüşmeye hazırız ancak onlar da Suriye´nin içişlerine karışmamalı, ülkenin egemenliğine saygı duymalı? diye konuştu.

Kendilerinin Suriye´nin toprak bütünlüğünden yana olduklarını aktaran Avdi, ?devamında şu ifadeleri kullandı:

?Sorunların Suriye içi diyalogla çözümüne inanıyoruz. Bölgenin 2011 yılındaki durumuna dönmesi mümkün değil. Suriye sorunlarının çözümü için rejim ile diyalog yapmaya hazırız.?

Independent Türkçe´ye konuşan ve ismini vermek istemeyen Suriye Demokratik Güçleri´nin üst düzey yetkilisi de, SDG Genel Komutanı Mazlum Avdi´nin dün Ayn İsa kentindeki Aşiretler Çalıştayı´nda ?Türkiye ile aramızda dolaylı görüşmelerimiz devam ediyor? açıklamasını teyit etti.

Salih Müslüm: Ne direkt temas ne de dolaylı görüşme var 

Öte yandan Ahval´den Burhan Ekinci´ye konuşan Demokratik Birlik Partisi (PYD) Sözcüsü Salih Müslüm, Ankara ile direkt görüşmelerinin olmadığını söyledi.

Devamı >>>



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER