Tarih: 28.09.2018 09:37

´TÜRKİYE, BM´NİN ARABULUCULUK ÇALIŞMALARINA DESTEĞİNİ SÜRDÜRECEKTİR´

Facebook Twitter Linked-in

Dışişleri Bakanlığınca, Birleşmiş Milletler (BM) Arabuluculuk Dostlar Grubu´nun yıllık toplantısının başarıyla gerçekleştirildiği belirtilerek, "Türkiye, BM´nin bu alandaki çalışmalarına yönelik güçlü desteğini BM Arabuluculuk Dostlar Grubu üyeleriyle iş birliği içinde sürdürecektir." ifadesi kullanıldı. 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye´nin Finlandiya ile eş başkanlığını yürüttüğü BM Arabulucuk Dostlar Grubu´nun yıllık toplantısının, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Fin mevkidaşı Timo Soini´nin eş başkanlığında, 73. BM Genel Kurulu kapsamında gerçekleştirildiği kaydedildi.

Toplantının, gençliğin arabuluculuk süreçlerinde oynayabileceği role odaklandığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"BM´nin yanı sıra Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) ve İslam İşbirliği Teşkilatında (İİT) da arabuluculuk alanında çalışmalarda öncü roller üstlenen Türkiye, BM´nin bu alandaki çalışmalarına yönelik güçlü desteğini BM Arabuluculuk Dostlar Grubu üyeleriyle iş birliği içinde sürdürecektir." 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —