Tarih: 16.12.2017 13:25

Türkiye bitcoin işlemlerinde 6. ülke oldu

Facebook Twitter Linked-in

LocalBitcoin verilerine göre son bir yılda gelişmekte olan ülkelerin Bitcoin işlemleri, gelişmiş ülkelerden çok daha fazla gerçekleşti. Bitcoin işlemlerindeki artışın en fazla gerçekleştiği ilk beş ülke: Çin, Nijerya, Kolombiya, Venezuela, Peru. Türkiye ise altıncı sırada yer alıyor. Talebin çok fazla arttığı Çin ve Rusya´da merkez bankaları Bitcoin gibi kripto para birimlerinin alınıp satılabildiği internet sitelerine erişimi engellemişti.

BİTCOİN HAKKINDA MERAK EDİLENLER

Venezuela´da hiperenflasyon yaşanırken, Brezilya ve Kolombiya´da hükümet kripto paraların riskleriyle ilgili uyarıyor. Blockchain Capital Araştırma Müdürü Spencer Bogart´a göre gelişen ekonomilerden gelen güçlü talebin nedeni yerel para birimlerindeki zayıflığın nedeni olabilir.

İNGİLİZ FİNANSAL HİZMETLER DAİRESİ: TÜM PARANIZI KAYBEDEBİLİRSİNİZ

İngiltere´de finans sektörünü düzenleyen ve denetleyen Finansal Hizmetler İdaresi, Bitcoin´e yatırım yapanlara "Tüm paralarını kaybetmeye hazır olma" uyarısı yaptı.

BBC´de bir programda konuşan Genel Müdür Bailey, ne merkez bankalarının ne de hükümetlein bu para biriminin arkasında olduğunu, bundan dolayı Bitcoin´e yatırımın güvenli olmadığını belirtti.

Bailey, Bitcoin satın almanın kumar oynamaya benzediğini, aynı riske sahip olduğunu savundu. Bailey, "Eğer Bitcoin´e yatırım yapmak isterseniz tüm paranızı kaybetmeye hazır olun. Bu benim en ciddi uyarımdır" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —