Türk Lirası için korkutan açıklama

Kanada merkezli yatırım bankası TD Securities, Türk Lirası´nın dolar karşısında % 40 değer kaybedeceğine dair bir öngörüde bulundu.

Türk Lirası için korkutan açıklama

Kanada merkezli yatırım bankası TD Securities, yılın üçüncü çeyreğinde Türk Lirası´nın dolar karşısıdan yüzde 40 değer kaybedeceğini açıkladı.

Türk Lirası´nın dolar karşısındaki değer kaybı yaşayacağını belirten Kanada merkezli yatırım bankası TD Securities, yaptığı açıklamada 1 ABD doların 8,90 tl olacağı kaydetti.

Kanada´nın Toronto merkezli yatırım bankası TD Securities, yayınladığı raporda genel piyasa beklentilerinin aksine liranın yeni bir kriz yaşayacağını öngörüyor.

Türk Lirası´nın dolar karşısında kayıp yaşayacağını daha önce de öngören bankanın gelişmekte olan pazarlar strateji direktörü Cristian Maggio, şu açıklamaları yaptı:

"Türk lirasında tipik şablon bir krizden diğerine geçmesi, arada da nispeten sakin bir dönem yaşanmasıdır. Biz şu anda bu sakin dönemlerden birinde olduğumuzu düşünüyoruz"

Ayrıca Türk piyasalarında Merkez Bankası´nın faizlerde 650 baz puanlık bir indirime gidileceği yönündeki beklentiye karşılık, TD Securities direktörü Cristian Maggio ise Haziran ve Temmuz aylarında faizleri 400 baz puan artırmak zorunda kalacağını belirtti.