Tarih: 20.01.2018 20:20

TSK: Terör örgütü PYD, vurulan teröristleri sivil gibi gösteriyor

Facebook Twitter Linked-in

TSK, Suriye´nin Afrin bölgesindeki terörist yapılanmaları etkisiz hâle getirmek üzere "Zeytin Dalı Herakâtı"na başladı. Konuyla ilgili ABD, Rusya ve İran´ın Ankara büyükelçilerine bilgi verildi. TSK´dan yapılan açıklamada, terör örgütlerinin vurulan militanları sivil gibi göstermeye çalıştığına dikkat çekildi.

TSK´dan yapılan açıklamada, sosyal medyadaki bilgi kirliliğine dikkat çekilerek, terör örgütlerinin vuruların militanların görüntülerini sivilmiş gibi paylaştığı vurgulandı. TSK´nın açıklamasında, "PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ, vurulan teröristleri sivilmiş gibi göstermeye çalışıyor. Belirlenen 113 hedefin 108´i vuruldu. Hastanelere getirilen ölü ve yaralıların tümü PKK/PYD´li" ifadelerine yer verildi.

"ZEYTİN DALI HAREKÂTI"

Genelkurmay Başkanlığından, Afrin operasyonunun, "Zeytin Dalı Harekatı" adıyla, saat 17.00´den itibaren başladığı ifade edildi.

TSK açıklamasında şöyle denildi:

"Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye´nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ´a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere, 20 Ocak 2018 saat 17:00´dan itibaren ?Zeytin Dalı Harekâtı? başlatılmıştır.

Harekât, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK´nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51´inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde, Suriye´nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir.

Harekâtın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir."

ANKARA, ABD´Yİ UYARMIŞTI

ABD makamları terör örgütü PKK´nın Suriye kolu PYD/YPG´nin başı çektiği paravan oluşum Suriye Demokratik Güçleri (SDG) merkezli bir "sınır güvenlik gücü" kurulacağını ilan etmişti. Ankara´dan gelen sert tepkiler doğrultusunda ABD makamları söylemlerini değiştirerek, "sınır gücü" değil, "iç güvenlik" birimi kurulacağını açıklamıştı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —