TRUMP´TAN PUTİN´E İLGİNÇ TELEFON: BEYAZ SARAY´DAKİ APTALLARI DİNLEME

The New York Times´ın haberinde ABD Başkanı Donald Trump´ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´e aralarında telefon görüşmesi gerçekleşmesini önlemeye çalışan ve ´aptal´ olarak nitelendirdiği Beyaz Saray yetkililerinin açıklamalarını göz ardı etmesini sö

TRUMP´TAN PUTİN´E İLGİNÇ TELEFON: BEYAZ SARAY´DAKİ APTALLARI DİNLEME

The New York Times´ın konuşma ile ilgili doğrudan bilgi sahibi bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, Trump mart ayında Putin´i telefonla aradığında görüşmelerini engellemeye çalışan Beyaz Saray yetkililerinin açıklamalarını göz ardı etmesini söyledi. Kaynak, Trump´ın Putin´e "Onlar aptal insanlar, onları dinlememelisin" dediğini aktardı. 

Haberde yer alan bir başka iddia da Beyaz Saray yardımcılarının Trump´ın Putin´in 18 Mart´ta Rusya´da yapılan seçimlerde edindiği zaferden dolayı tebrik etmesini engellemeye çalıştığıydı. İddiaya göre, Trump yaptığı bu aramada da Putin´e Rusya ile ABD arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Putin ve Trump´ın 16 Temmuz´da Finlandiya´nın başkenti Helsinki´de ilk kez tam formatta bir yüzyüze görüşme gerçekleştirmesi ve ikili ilişkiler ile Suriye gibi birçok konuyu ele alması bekleniyor.