TRUMP´TAN AB´NİN GOOLE´A VERDİĞİ CEZAYA ELEŞTİRİ

ABD Başkanı Trump, "Ben size söylemiştim. Avrupa Birliği bizim en büyük şirketlerimizden biri olan Google´a 5 milyar dolarlık ceza verdi. ABD´yi gerçekten istismar ediyorlar ama bu uzun sürmeyecek." açıklamasında bulundu.

TRUMP´TAN AB´NİN GOOLE´A VERDİĞİ CEZAYA ELEŞTİRİ

ABD Başkanı Donald Trump, Avrupa Birliği´nin (AB) ABD´li teknoloji devi Google´a verdiği 4,34 milyar avroluk (5,06 milyar dolar) rekor cezayı eleştirdi. 

Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Ben size söylemiştim. Avrupa Birliği bizim en büyük şirketlerimizden biri olan Google´a 5 milyar dolarlık ceza verdi. ABD´yi gerçekten istismar ediyorlar ama bu uzun sürmeyecek!" ifadesini kullandı.

AB Komisyonundan yapılan açıklamada, Google´ın akıllı telefon ve tablet gibi mobil cihazlarda kullanılan Android işletim sisteminde piyasa hakimiyetini kötüye kullandığı gerekçesiyle 4,3 milyar avroluk ceza kararı alındığı bildirilmişti.

Komisyon ayrıca, Google´ın 90 gün içinde çalışma biçimini değiştirmesi gerektiğini belirtmişti.

Bunun üzerine, Google´dan yapılan açıklamada, akıllı telefon ve tablet gibi cihazlara sadece Google´ın değil, farklı geliştiriciler tarafından ortalama 40 uygulamanın önceden yüklendiğine dikkat çekilmiş, kullanıcıların dilerlerse bu uygulamaları silerek kendi tercih ettikleri uygulamaları yükleyebileceği vurgulanmıştı.

Açıklamada, Avrupa Komisyonu´nun Android ile Apple´ın işletim sistemi iOS arasındaki rekabeti gözardı ettiği savunulmuş, 4,3 milyar avroluk rekor ceza kararının da temyize götürüleceği kaydedilmişti.