TRUMP´IN PETROL TEHDİDİ İŞE YARAMADI: ´ÜRETİMİ ARTIRMAYACAĞIZ´

OPEC ülkelerinden petrol fiyatlarını düşürmesini isteyen Trump´ın tehdidi işe yaramadı. OPEC lideri Suudi Arabistan ile Rusya, OPEC zirvesi öncesi yaptıkları açıklamayla üretimi artırmayacaklarını duyurdu

TRUMP´IN PETROL TEHDİDİ İŞE YARAMADI: ´ÜRETİMİ ARTIRMAYACAĞIZ´

Petrol fiyatlarının düşmesini isteyen ABD Başkanı Donald Trump´a Rusya ve Suudi Arabistan´dan olumsuz yanıt geldi. Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü´nün (OPEC) lideri Suudi Arabistan ve örgüt dışındaki en büyük petrol üreticisi Rusya, üretimi artırmayacaklarını açıkladı.

18-09/23/2153398_08ac5b7a5954b05d733dc90e9bf56e6c.jpg

Açıklama OPEC ve ortaklarının bugün Cezayir´de yapacakları toplantı öncesinde geldi.Suudi Arabistan Enerji Bakanı Khalid al-Falih, üretimi artırma kapasitelerinin bulunduğunu ancak bunu şimdilik gerekli görmediklerini söyledi. Khalid al-Falih "Ben petrol fiyatlarını etkilemem" dedi. Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak da petrol üretimini artırmayacaklarını söyledi. 

´ORTADOĞU ÜLKELERİNİ BİZ KORUYORUZ´

Trump 3 gün önce Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada petrol fiyatlarındaki yükselişten OPEC ve Ortadoğu ülkelerini sorumlu tutmuş ve petrol fiyatlarının düşürülmesini istemişti. Ortadoğu ülkelerini ABD´nin "koruduğunu" öne süren Trump "Biz olmasak uzun süre güvende olmazlar. Onlar ise daha yüksek petrol fiyatları için bastırmaya devam ediyor. Bunu hatırlayacağız. OPEC tekeli, fiyatları şimdi düşürmeli" ifadelerini kullanmıştı.