Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Trump, İsrail-İran çatışmaları için acil toplantı yaptı: Henüz kararımı vermedim, Ortadoğu’daki bir çatışmaya dahil olmak istemiyorum

Trump, İran'da rejimin değişip değişmeyeceğine ilişkin soruya ise, "Elbette, her şey olabilir" yanıtını verdi

Trump, İsrail-İran çatışmaları için acil toplantı yaptı: Henüz kararımı vermedim, Ortadoğu’daki bir çatışmaya dahil olmak istemiyorum

ABD Başkanı Donald Trump,  İsrail-İran çatışmasını görüşmek için Durum Odası'nda bir saat içinde bir toplantı yapılacağını duyurdu. İran konusuna ilişkin olarak henüz son kararını vermediğini bildiriren Trump, Ortadoğu’daki bir çatışmaya dahil olmak istemediğini söyledi. Trump, "Bu kadar ölümü görmek üzücü" dedi. ABD Başkanı, ABD'nin böyle bir senaryoya hazır olup olmadığı sorusuna, "Her şey için bir planımız var" yanıtını verdi. Trump, "Ben savaşmak istemiyorum. Ama savaşmakla İran'ın nükleer silaha sahip olması arasında bir seçim yapmak gerekirse, yapmanız gerekeni yapmalısınız. Belki savaşmak zorunda kalmayız" dedi.

İsrail'in, 13 Haziran'da İran'ın nükleer tesislerine yönelik başlattığı "Yükselen Aslan" operasyonunun ardından başlayan İran-İsrail çatışmasının 6'ncı günü. ABD'nin İsrail'e destek vererek savaşa doğrudan müdahil mi olacağı, yoksa müzakere süreci konusunda ısrar mı edeceği konusunda belirsizlik artarken çatışma da derinleşiyor. 

 

İsrail'in İran'ın Fordov nükleer tesisine yeraltı sığınağını delebilecek bombalara sahip tek ülke olan ABD'nin yardımı olmadan müdahale edemeyecek olması Washington'ın çatışmaya girmesi ihtimâlini güçlendiriyor. 

ABD Başkanı Trump, Oval Ofis'te Juventus takımını kabulünde İsrail-İran gerilimine ilişkin güncel değerlendirmelerde bulundu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER