TRUMP KARŞITI MESAJLARI ORTAYA ÇIKAN ESKİ AJAN FBI´DAN KOVULDU

Rusya´nın ABD´deki başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddiasına ilişkin soruşturmadan el çektirilen ve ABD Başkanı Trump aleyhinde mesajları ortaya çıkan ajan Strzok´un FBI´daki görevine son verildi.

TRUMP KARŞITI MESAJLARI ORTAYA ÇIKAN ESKİ AJAN FBI´DAN KOVULDU

Rusya´nın ABD´deki başkanlık seçimlerine müdahale etttiği iddiasına ilişkin soruşturmadan el çektirilen ve ABD Başkanı Donald Trump aleyhinde mesajları ortaya çıkan eski ajan Peter Strzok, FBI´dan kovuldu. 

Strzok´un avukatı Aitan Goelman, yaptığı açıklamada FBI´da 21 yıldır çalışan müvekkilinin cuma günü öğlen saatlerinde görevine son verildiğini ve bunun kurumun işleyişine uymadığını belirtti.

FBI´ın kararının profesyonellik dışı olduğunu belirten Goelman, "Bu karar tüm ABD´liler için oldukça korku verici bir durum." değerlendirmesinde bulundu.

ABD Başkanı Trump da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Ajan Peter Strzok FBI´dan kovuldu, nihayet. FBI ve Adalet Bakanlığındaki kötü oyuncuların listesi uzadıkça uzuyor. Strzok´un Cadı Avı görevinde olduğunu düşünürsek, (soruşturma) düşecek mi? Bu tam bir oyun. Gizli anlaşma yok, engel yok. Direneceğim!" ifadelerini kullandı.

Trump, açıklamalarına, "Dolandırıcı Hillary Cliton´ın yolsuzluk soruşturmasında görevli olan eski FBI ajanı Strzok kovuldu. Bu ABD halkına karşı tam bir aldatmaydı ve bu soruşturma yeniden yapılmalı!" şeklinde devam etti.

Peter Strzok´un, Trump karşıtı mesajlarının tespit edilmesi üzerine Rusya soruşturması özel yetkili savıcısı Robert Mueller tarafından geçen yıl yaz aylarında görevden alındığı ortaya çıkmıştı.

Ayrıca Strzok´un Clinton soruşturmasında görevliyken, söz konusu soruşturmada görevli başka bir FBI ajanının eşiyle evlilik dışı ilişki yaşadığı iddiaları ortaya atılmıştı.