Tarih: 12.09.2018 21:11

TRUMP İMZAYI ATTI! SEÇİME MÜDAHALE EDEN ÜLKELERE YAPTIRIM

Facebook Twitter Linked-in

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Dan Coats ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, "ABD seçimlerine müdahale" tartışmaları hakkında gazetecilere açıklama yaptı.

ABD Başkanı Trump´ın imzaladığı kararnameyi, Coats ve Bolton basına duyurdu. Coats, kararnameye ilişkin "Bu kararname, seçimlere müdahalenin önüne geçmek için mümkün olan her adımı attığımızın göstergesidir." dedi. Coats, kararın sadece Rusya´ya karşı olmadığını, Çin, Kuzey Kore ve İran için de geçerli olduğunu kaydetti.

Trump´ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton da "Bu yaptırım kararı dış müdahalelerin önüne geçmek amacıyla alınmıştır ve geniş bir siyasi adımın parçasıdır." dedi.

ABD Başkanı Trump´ın kararnameyi imzalamasının hemen ardından Cumhuriyetçi Parti´den Florida Senatörü Marco Rubio ve Demokrat Parti´den Maryland Senatörü Chris Van Hollen yazılı açıklama yakarak, Trump yönetiminin bu adımının yeterli olmadığını belirtti.

Rubio ve Van Hollen ortak kaleme aldığı bildiride, "Vladimir Putin´in Rusya´sının ya da herhangi bir dış aktörün demokrasimize müdahale ettiği taktirde karşılığını göreceğini açık bir şekilde anlaması gerekiyor." ifadesi kullanıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —