Tarih: 17.10.2018 07:15

TĞRK EDEBİYATI ´BEYAZ KARTAL´INI YİTİRDİ

Facebook Twitter Linked-in

Türk edebiyatında "Dede Korkut" ve "Beyaz Kartal" olarak anılan 88 yaşındaki şair Bahaettin Karakoç, Kahramanmaraş´ta tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesince düzenlenen Uluslararası 5. Kitap ve Kültür Fuarı´na katılarak, dün kitaplarını imzalayan Karakoç, evde rahatsızlanınca Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi´ne kaldırıldı.

Hastanenin kardiyoloji bölümüne tedavi altına alınan Karakoç, yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

Karakoç´un eğitimci oğlu Oğuz Karakoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasını kaybettiklerini ve herkesten dua beklediklerini belirtti.

Türk şiirine ve halk müziğine "Mihriban" gibi birçok önemli eserleri kazandıran Abdürrahim Karakoç´un da kardeşi olan Bahaettin Karakoç için cenaze töreni düzenleneceği belirtildi.

Şair Bahaettin Karakoç kimdir?

Kahramanmaraş´ta 1930´da doğan şair Bahaettin Karakoç, 1983´te Kayseri Sanatçılar Derneği´nce "Yılın Şairi" seçildi. Karakoç, 1986´da "Bir Çift Beyaz Kartal" kitabıyla şiir dalında Türkiye Yazarlar Birliği ödülü, 1991´de ise Diyanet Vakfınca düzenlenen münacat yarışmasında "Beyaz Dilekçe" şiiriyle birincilik ödülü kazandı.

"Türkçe´nin Uluslararası 2. Şiir Şöleni" için gittiği Almatı´da 1993´te "Büyük Abay" ödülüne layık görülen Karakoç´a, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi tarafından 2014´te "fahri doktora unvanı" verildi.

Karakoç, Türk edebiyatında "Dede Korkut" ve "Beyaz Kartal" olarak anılıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —