Tarih: 08.03.2018 14:26

TERÖRÜN AYIRDIĞI AİLESİNE ZEYTİN DALI İLE KAVUŞACAK

Facebook Twitter Linked-in

Afrin´de terör örgütü PYD/PKK´nın baskısından kaçarak 3 yıl önce Türkiye´ye gelen Halid Rahman, Türk Silahlı Kuvvetleri´nin (TSK) yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı´nın başarıyla sonuçlanması için dua ediyor.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) öğrencisi 21 yaşındaki Halid Rahman, doğup büyüdüğü Afrin´den üç yıl önce terör örgütü PYD/PKK´nın zorla silah altına alma baskısı üzerine Türkiye´ye sığındı.

Hayalini kurduğu üniversite eğitimi için Konya´ya gelen Rahman, girdiği sınavda başarılı olarak üniversitenin kimya bölümüne yerleşti. SÜ Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi´nde (TÖMER) dil öğrenen Rahman, TSK´nin sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı´na ilişkin gelişmeleri medyadan heyecan ve sabırsızlıkla takip ediyor.

Rahman, Afrin´da yaşadıkları baskı ve zulmü, AA muhabirine anlattı. Suriye´de iç savaşın başladığı günden itibaren rejim güçlerinin çekilmesiyle Afrin´de yeni dönem başladığını aktaran Rahman, 350 bin civarındaki nüfusun zamanla on binlere kadar düştüğünü dile getirdi.

Rahman, Afrin´in demografik yapısının değişkenliğine dikkati çekerek ilçede Kürt, Türkmen ve Arapların bir arada yaşadığını anımsattı.

"İnsanların beynini yıkıyorlar"

YPG´nin bölgedeki hakimiyetiyle her şeyin değiştiğine işaret eden Rahman, şöyle konuştu:

"YPG, kurumları, tabelaları değiştirdi. Yeni bir sistem getirdi. Afrin halkı, rejim saldırılarından çok çekti. 2012´den sonra hayat yaşanılmaz hale geldi. İş, ekmek yok. Örgüt bizi zorla silah altına almak için baskı kuruyordu. Orada yaşayanlara psikolojik baskı yapıyorlar. İnsanların beynini yıkıyorlar. Afrin´in durumu çok kötü. YPG gençleri zorla silah altına alıyor. Zorluk ve zulüm görenler Türk askerini bekliyor. Oradakilerin bazıları da beyinleri yıkandığı için YPG´nin safında yer alıyor. Türk askerleri oradaki halk için savaşıyor."

"Halk baskı ve zulümden kurtulacak"

Rahman, ailesiyle zaman zaman telefonla görüştüğünü ifade ederek şunları kaydetti:

"Ailemle en son dün görüştüm. Afrin´in merkezinde yaşıyorlar. Babamı 18 yıl önce kaybettim. Üç kardeşim ve annem Afrin´de kalıyor. Türk askeri, Afrin´i terörden arındırırsa ailemle yeniden buluşabilirim. Afrin´e gidemiyorum, ailem de buraya gelemiyor. Onlar daha önce gelmek istediler ancak YPG buna engel oldu. Üç yıldır ailemi hiç görmedim. Onlarla buluşmayı çok istiyorum. Ailem, Türk askerinin kısa sürede Afrin´e girmesini ve kurtulmayı bekliyor. Her gün dua ediyorum. İnşallah Zeytin Dalı Harekatı başarıyla tamamlanacaktır. Türkiye´ye geldim, elhamdülillah hayatım burada çok iyi ama ailemi istiyorum. Zeytin Dalı Harekatı, inşallah başarılı olacak, ben de ailemle buluşacağım. Oradaki halk baskı ve zulümden kurtulacak."

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —