Türkiye´nin ÖSO birlikleriyle birlikte Afrin´e yönelik başlattığı Zeytin Dalı harekatı 13´üncü gününe girdi. Operasyonda ağır kayıplar veren terör örgütü, yaralılar için Şanlıurfa´nın Suruç ilçesinin karşısında bulunan Kobani´de kan toplamaya çalışıyor. Terör örgütü, hoparlörlerden sürekli anonslar yaparak halkı kan vermeye çağırıyor. Anonslar Türkiye tarafındaki Mürşitpınar´dan da duyuluyor.
790 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Dün başta Darmık Dağı olmak üzere Afrin´in değişik bölgelerine yönelik operasyonda 78 terörist etkisiz hale getirildi. Genelkurmay´dan harekatla ilgili yapılan son açıklamada şu bilgiler yer aldı: ?Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen hava harekâtı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 18 hedef imha edilmiştir. Harekâta katılan uçaklar emniyetle üslerine dönmüşlerdir. ?Zeytin Dalı Harekâtı? kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre 78 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 790 olmuştur. Hava harekâtı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen kara harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir.?
YPG´DEN KURTULAN KÖYDEN İLK GÖRÜNTÜLER
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Özgür Suriye Ordusu´nun (ÖSO) birlikte yürüttüğü Zeytin Dalı Harekâtı´nda stratejik Burseya Dağı´nın alınmasından sonra, PKK/KCK/PYD-YPG´li teröristler, 4 yıl önce ele geçirdikleri Kastel Cindo köyünü terk etti. PKK/YPG´li teröristlerin bölgeye terk etmesine en çok sevinenler ise 4 yıldır onların tehditleri altında yaşamlarını sürdürmek zorunda olan köylüler oldu.
Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz
TERÖR ÖRGÜTÜNE ŞOK ÜSTÜNE ŞOK! KOBANİ´DEKİ ANONSLAR TÜRKİYE´DEN DUYULUYOR
Zeytin Dalı Harekatı´yla darmadağın olan terör örgütü YPG, yaralı militanları için Kobani´de kan anonsları yaptırıyor.
Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir
Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz
HABERLER
-
TARİHTE BUGÜN... ELMA KOKUSU İLE GELEN ÖLÜM: HALEPÇE -
Gofret Arabası adlı öykü kitabı çıktı! -
İran, Dubai Havalimanı’nı vurdu -
NYT: “Suudi Veliaht Prensi MBS, Trump’a ‘İran’a sert vurmayı sürdür’ diyor” -
Yılların Birikimi; Koleksiyonumdaki Dergi İzleri -
Tarihten itikat yapılır mı? -
Belgeler bomba etkisi yarattı: İran İsrail'in içine sızdı -
Fidan: “Provoke edildiğimizin farkındayız ama amacımız bu savaşın dışında kalmak” -
Dünya yanarken Türkiye solunda o hararetli tartışma yeniden patlak verdi: “Sen Abdülhamid’i savundun?” -
İran Dışişleri Bakanı'ndan Trump'a yanıt: Ateşkes ya da müzakere talep etmedik, Trump bu savaşın yasa dışı olduğunu anlayana kadar savunmamızı sürdüreceğiz -
Sevgili Yalnızlığım adlı deneme türü eser çıktı! -
Düşmanına muhtaç bir kimlik: İslamcılığın çıkmazı -
Başka alfabelerde/ dillerle Kürtçe -
İran'dan ABD'ye sert uyarı -
Savaşın bilançosu ağırlaştı: ABD İran’ın enerji şahdamarını kesti, bölge boşaltılıyor! -
Devlet üniversitesinde Kürt tarihi üzerine kitap yayımlandı -
Gizemli Radyo adlı çocuklara yönelik hikâye kitabı çıktı! -
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: İran konusunda tavrımız net, diplomasiye geri dönülmesini istiyoruz -
Ankara savaşa dahil olmamak için elinden geleni yapıyor -
Prof. Dr. Evren Balta ile Jeopolitik kırılmanın anatomisi -
Bülent Arınç, CHP lideri Özel ile görüşmesini anlattı: Mutlak butlan ve İmamoğlu konusunda konuşmadık; AK Parti benim evim, kalmaya devam edeceğim


