Tel Rıfat´taki YPG/PKK´lılardan ÖSO´ya mayın tuzağı

Afrin´in güneydoğusundaki Tel Rıfat´ta yuvalanan YPG/PKK, ÖSO´nun geçiş güzergahına mayın döşedi.

Tel Rıfat´taki YPG/PKK´lılardan ÖSO´ya mayın tuzağı

Terör örgütü YPG/PKK´nın, Afrin´in güneydoğusunda işgal ettiği Tel Rıfat´tan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birliklerinin geçiş güzergahına mayın tuzaklaması sonucu üç ÖSO mensubu yaralandı.

Tel Rıfat´taki YPG/PKK´lı teröristler, Afrin´in güneyindeki Basuta köyüne mayın tuzakladı.

ÖSO´nun geçiş güzergahındaki köyde, mayının patlaması sonucu Hamza Tümeni´nden üç ÖSO üyesi yaralandı.

Terör örgütü, 28 Ocak´ta da Afrin´in güneyinde ÖSO´nun kontrolündeki Kimar köyüne ısı güdümlü füze saldırısı düzenlemiş, bir ÖSO mensubu hayatını kaybetmişti.

Örgütün 14 Ocak´ta Azez´e mayınlı tuzak kurması sonucu yine bir ÖSO üyesi ölmüş, iki kişi ağır yaralanmıştı. 

YPG/PKK, Şubat 2016´da Afrin´den güneydoğuya doğru yayılarak Tel Rıfat´ı işgal etmişti. YPG/PKK, bu yolla Fırat Nehri´nin doğusunda işgal ettiği topraklar ile batısında bulunan Afrin´i karadan birleştirmek için arada kalan bölgeleri ele geçirmeyi amaçlamıştı. Örgüt, böylece Suriye-Türkiye sınırı boyunca kesintisiz hakimiyet kuşağı oluşturacaktı.

Ancak Tel Rıfat ve Münbiç arasındaki Bab ilçesi, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde bulunuyor. Bu nedenle terör örgütü Tel Rıfat-Münbiç bağlantısını sağlayamıyor.

Tel Rıfat ve çevresinde yaşayan 250 bin sivil, YPG/PKK işgalinin ardından göç etmek zorunda kaldıkları Fırat Kalkanı bölgesine komşu, muhaliflerin kontrolündeki Azez´de barınıyor.

TSK, aralıklarla örgütün Tel Rıfat´taki tacizlerine karşılık vermek için mevzilerine obüs atışları yapıyor. Son olarak geçen pazar, Tel Rıfat ilçesinin Şeyh İsa beldesindeki teröristlere 10 obüs atışı yapılmıştı.