Tarih: 07.09.2018 17:03

TAHRAN´DAKİ SURİYE KONFERANSI ALMANYA´NIN YAKIN TAKİBİNDE

Facebook Twitter Linked-in

Taran´dan Türkiye, Rusya ve İran´ın bugün gerçekleştireceği kritik zirve Alman medyasında da geniş yer buldu.

Suriye´de barışın gelmesi için liderlerin kendi aralarında gerçekleştirdikleri üçüncü zirvede en önemli konunun İdlib´de 3 milyon insanın hayatta kalması konusunun olduğu belirtildi.

´OLASI GÖÇ DALGASI TÜRKİYE´Yİ ZORA SOKAR´

Rus hükümeti, kara harekatının sadece birkaç gün meselesi olduğu izlenimini veriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın buna karşı, Türkiye´ye yeni bir kitle göçünü tetikleyebilecek askeri bir operasyonu kabul etmeyeceklerini ısrarla dile getirdiğine değinilen haberde, İran´ın ev sahipliği dışında zirvede küçük bir etkisinin olduğuna değinildi.

Suriye diktatörü Beşar Esad, İdlib savaşı için zorlarken, buna karşılık olarak Türkiye´nin zaman kazanma çalışmalarının devam ettiğine ve kara harekatının başlamasıyla birlikte 250 bin sivilin Türkiye sınırına doğru yöneleceğine ve bu durumunda Türkiye´ye zora sokacağına vurgu yapıldı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in, Suriye konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan´ı kaybetmek istemediği ve her iki liderin bir yıl içerisinde 17 kez bir araya gelerek bölgesel konular üzerinde görüştüklerine atıfta bulunuldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —