Tarih: 11.11.2018 20:51

Suudiler İran ve Türkiye Siyasetinden Pişman Olacak

Facebook Twitter Linked-in

Kasımi, Amerika´nın tutumlarının Ortaçağ dönemlerini hatırlattığını belirterek, ´´Beyaz Saray danışmanları ne yapacağını bilmemekteler ve giderek radikalleşmişlerdir ve bundan dolayı da onların hataları art arda gelmektedir. Bundan dolayı İran Amerika´ya öfkesine son vermesini tavsiye etmektedir´´ dedi.

Parstodayın verdiği haberde, İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü; Suudi veliahdı Muhammed Bin Salman´ın ifadesi ile dünyanın  ´´İran ve Türkiye tehdidine" odaklanması gerektiğine dair açıklamasına da temasla, ?Suudiler yanlış yapıyorlar ve onların bu yaptıklarından pişman olacakları gün de çok uzak değil´´ dedi.

Kasımi, Suudilerin bölge dışı güçler için kullanım tarihi olan bir malzeme olduğunu hatırlatarak, Arabistan yöneticilerinin tarih boyunca diğer ülkelerin başına gelenlerden ders almaları gerektiğini´ söyledi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Siyonist rejim İsrail´in İslam ülkelerini birbirine çatıştırmaya dayalı siyaset içinde olduğunu hatırlatarak, ırkçı İsrail rejimi başbakanı Netanyahu´nun Arap ülkelerine ziyaretinin, Arap ve İslam ülkeleri arasında çatlak ve ihtilaf çıkarmak için olduğunu söyledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —