Tarih: 14.10.2018 13:55

SUUDİ ARABİSTANLI ALİM MUHAMMED EL-ARİFİ´NİN SÖZLERİ LİBERALİST YAZARI KIZDIRDI

Facebook Twitter Linked-in

Suudi Arabistanlı Şeyh Muhammed el-Arifi Twitter hesabı üzerinden "Eşlerin birbirlerine duyguları hakkında yalan söyleyebilirler" paylaşımı, liberalist yazar Türki El-Hamad´ı kızdırdı.

Şeyh El-Arifi yaptığı paylaşımda şunlara değindi; "İmam Nevevi´ye göre, eşler birbirlerine sevgi göstermede, övmede ve beğenilerde yalan söylemeleri caizdir. Lakin bunun dışında aldatma veya kendisinin olmayan birşeyi almak hem eşlere hem tüm Müslümanlara haramdır." 

Suudi Arabistan liberal yazar Türki El-Hamad ise Şeyh Muhammed el-Arifi´ye cevap olarak; "Ülkemiz krizler yaşıyorken, şimdi bunun sırası mı ya şeyh?" dedi.

Liberal yazarın krizlerden kastettiği durumun Cemal Kaşıkçı olduğu öngörülüyor.

Türki El-Hamad kimdir?

´Liberal yazar Türki El-Hamad, İslam´a hakaret içerikli twitler yazdığı gerekçesiyle tutuktlanmış ve daha sonra serbest bırakılmıştı.

 

Turki el Hamad İçişleri Bakanı Prens Muhammed bin Nayif bin Abdülaziz´in emriyle tutuklanmıştı. Hamad ´´aşırılıkçı İslam´´ olarak nitelediği tutum aleyhine twitler yazmış ve ´´aşırılıkçı İslam´ın Hazret-i Muhammed´in sevgi mesajını çarpıttığını´´ söyleyerek, bunu Neo-Nazizm´e benzetmişti. Hamad´ın twitleri sosyal medyada büyük tepkilere neden olmuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —