SURİYELİ AŞİRETTEN ZEYTİN DALI HAREKATI´NA DESTEK

Suriyeli aşiretler olarak Zeytin Dalı Harekatı´nı desteklediklerini söyleyen Suriye Yüksek Aşiretler Meclisi Başkanı Şuaytat Aşireti Lideri Rafi Racu Ebu Ukle, Türkiye´ye sığınan gençleri topraklarını terörist örgütlerden temizlemeye çağırdı.

SURİYELİ AŞİRETTEN ZEYTİN DALI HAREKATI´NA DESTEK

Suriyeli aşiretlerden Zeytin Dalı Harekatı´na destek geldi. Suriyeli aşiretlerin ve halkların yüzde 80´ini kapsayan Suriye Yüksek Meclisi Başkanı Şuaytat Aşireti Lideri Rafi Racu Ebu Ukle, gençleri topraklarını terörist örgütlerden temizlemeye çağırdı.

BİRLİKTE SAVAŞACAĞIZ

Suriye aşiretleri olarak Zeytin Dalı Harekatı´nı destekledikleri söyleyen Ebu Ukle, ?Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) olarak Türkiye Cumhuriyeti Devletinden destek istedik ve bu mücadelede sonuna kadar Türkiye´nin yanındayız. Ülkemizde bir tane bile terörist kalmayıncaya kadar birlikte savaşacağız. Kandil´den inen teröristler ve Amerika´nın yarattığı PYD-YPG´den kurtuluncaya kadar devam edeceğiz. Bölgedeki Arap, Türkmen, Kürt, Hıristiyan, Dürzi tüm aşiretler olarak Türkiye´nin yanındayız ve Afrin Operasyonu´na desteğimizi sürdüreceğiz. Teröristlerin devlet kurmasına izin vermeyeceğiz? dedi.

SURİYELİ GENÇLERE ÇAĞRI

Ebu Ukle şunları söyledi: ?Kurduğumuz Aşiretler Ordusu´nda savaşan çocuklarımızın sayısı 12 bine ulaştı. Zeytin Dalı Operasyonu´na katılıyoruz. Ben buradan Türkiye´deki Suriyeli gençleri de vatan savunmasına çağırıyorum. Gelin terörden kurtulalım, Türkiyeli dostlarımızı destekleyelim. Bugün Cerablus´ta, El Bab´da halk gösteri yapıyor, ?Biz de savaşalım´ diyorlar. Eğer Türkiye´deki Suriyeli gençlerin Suriye´ye geçip savaşmalarına izin verirsek, 50 bin sayısına ulaşırız.?

4 DESTEK MİTİNGİ

?29 Ocak´ta Urfa´da büyük bir gösteri düzenleyeceğiz. Eş zamanlı olarak İstanbul, Mersin ve Adana´da gösteriler düzenleyeceğiz. Türkiye´deki bütün Suriyeli evlatlarımızı davet ediyorum. Afrin´de ÖSO 20 noktadan fazla yerde savaşıyor. Oradaki bütün savaşçılar bizim evlatlarımız. Afrin biter bitmez, Münbiç, Tel Abyad, Haseke, Rakka. Topraklarımızda hiçbir terörist kalmayıncaya kadar bu operasyonu sürdüreceğiz.?