SÜPER LİG´DE DEPREM: PFDK´YA SEVK EDİLDİLER

Süper Lig´de yer alan 7 kulüp çeşitli nedenlerden dolayı PFDK´ya sevk edildiler. Öte yandan Galatasaray Kulübü Antrenörü Hasan Şaş, maç öncesi sergilediği sportmenliğe aykırı davranışları nedeni ile disiplin kuruluna sevk edildi.

SÜPER LİG´DE DEPREM: PFDK´YA SEVK EDİLDİLER

14. 08. 2018 Salı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Spor Toto Süper Lig´den 7 kulübü Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti.

TFF´den yapılan açıklamada, ligin ilk haftasında oynanan maçların ardından Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, MKE Ankaragücü, Bursaspor, Akhisarspor ve Göztepe´nin çeşitli sebeplerle PFDK´ye sevk edildiği bildirildi.

Açıklamada, Göztepe-Evkur Yeni Malatyaspor maçında Göztepeli futbolculardan Andre Castro´nun kural dışı hareketi, kaleci Beto´nun ise sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edildiği aktarıldı.

Hukuk müşavirliğinin, Antalyaspor´da forma giyen Charles´i de Kayserispor maçında sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle tedbirli olarak PFDK´ye gönderdiği belirtildi.

Açıklamada, Spor Toto 1. Lig´den ise Adana Demirspor´un saha olayları ve merdivenlerin boş bırakılmaması nedenleriyle PFDK´ye sevk edildiği bildirildi.

Öte yandan, Galatasaray Kulübü Antrenörü Hasan Şaş´ın lig öncesi TFF Süper Kupa´daki Akhisarspor maçında sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edildiği kaydedildi.