Tarih: 04.07.2019 16:42

Sri Lanka artan İslam karşıtı söylemlerden endişeli

Facebook Twitter Linked-in

slam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Sri Lanka´da Müslümanları hedef alan İslam karşıtı söylemlerin artmasının endişe verici olduğunu belirterek, yetkililere ülkedeki Müslümanların korunması çağrısında bulundu. 

İİT tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Sri Lanka´daki yetkililere, bu ülkede yaşayan Müslüman toplumun güvenliğinin sağlanması, nefret ve hoşgörüsüzlük söylemlerine karşı durulması çağrısını yineliyoruz." denildi.

Sri Lanka´daki Müslümanların durumunun yakından takip edildiği vurgulanan açıklamada, ülkedeki bazı grupların Müslümanları hedef alan nefret ve düşmanlık içeren söylemlerinin endişe verici olduğu ifade edildi. 

İİT´nin terör ve aşırılığın her türüne karşı olduğu yinelenirken, Sri Lanka´daki tüm siyasi liderlerden, farklı toplumlar arasında barış ve diyaloğu güçlendirerek, ırk ve dine dayalı bir ötekileştirilmenin önüne geçilmesi istendi. 

Sri Lanka 21 Nisan´da kilise ve otelleri hedef alan terör saldırıları sonrası, Müslümanları hedef alan bir dizi saldırıya sahne oluyor. 

Terör örgütü DEAŞ´ın üstlendiği 21 Nisan saldırılarının ardından yetkililer ülke genelinde olağanüstü hal ilan etmiş, sosyal paylaşım platformlarına geçici engel getirilmişti.

Kaynak: Medya




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —