Tarih: 05.10.2018 06:56

SP MİLLETVEKİLİ CİHANGİR İSLAM: TBMM, İKTİDARIN ATÖLYE ÇALIŞMASINA DÖNÜYOR!

Facebook Twitter Linked-in

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Prof. Dr. N. Cihangir İslam, Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde düzenlediği basın toplantısıyla gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasına Türkiye´deki basın özgürlüğüne değinerek başlayan İslam, ?AK Parti iktidarı ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi basın özgürlüğü konusunda kendinden öncekilerin tutumunu aşamamış hatta geçmişte eleştirdiğimiz tekelci, kısıtlayıcı, akreditasyoncu ve karalayıcı tutumları pekiştirerek adeta devlet politikası haline getirmiştir? dedi.

YAZILI ÖNERGEYİ 500 KELİME İLE SINIRLAMAK MİLLİ İRADEYİ ENGELLEMEKTİR

Yeni dönemde TBMM´nin gündeminde olan içtüzük değişikliğine de değinen İslam, ?Önerilen değişikliğin incelenmesiyle farklı durumlar ortaya çıkıyor.  Öncelikle OHAL döneminde değiştirilen bir anayasadan bahsediyoruz. Tıpkı 12 Mart Sıkıyönetim Dönemi´nde olduğu gibi anayasamız mevcut haliyle daima tartışma konusu olarak kalacaktır. Yazılı soru önergelerinin 500 kelime ile sınırlandırılması milletin temsilcileri olan milletvekillerinin milli iradeyi hayata geçirebilmelerini engelleme potansiyeline sahiptir. Anayasamızın hem yazılışında hem de yapılan değişikliklerdeki keyfilikler bir içtüzük çalışmasını da zorlaştırmaktadır.  Bu haliyle TBMM çalışmaları AK Parti tarafından bir yasama organı çalışmasından çıkartılıp adeta bir ?atölye çalışması´na dönüştürülüyor? diye konuştu.

 

HUKUK DEVLETİYLE BAĞDAŞMAZ, DERHAL GEREKENİ YAPIN

KHK mağdurlarının yaşadıkları sıkıntıların hukuk devleti anlayışıyla bağdaşmadığını kaydeden İslam mağduriyetleri şöyle sıraladı:




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —