SON DAKİKA! DEVRİK LİDERDEN SES GETİRECEK İTİRAF

Sudan´ın devrik lideri Ömer el-Beşir, yargılandığı davada flaş bir itirafta bulundu. Reuters´ın mahkemeden geçtiği son dakika haberine göre Beşir, Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman´dan 25 milyon dolar aldığını söyledi.

SON DAKİKA! DEVRİK LİDERDEN SES GETİRECEK İTİRAF

Yasadışı bir şekilde para bulundurmak, hediye kabul etmek ve yolsuzlukla suçlanan Beşir´in davası Sudan´ın başkenti Hartum´da görülmeye başlanmıştı.

İlk kez mahkemede sorgulanan Beşir, Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman´dan 25 milyon dolar aldığını fakat parayı özel amaçları için kullanmadığını söyledi.

Beşir´in avukatı ise müvekkilinin kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmediğini ve savunma tanıklarının gelecek duruşmada hazır bulunacağını söyledi.

SİVİLLERLE ASKERLER ANLAŞTI

Beşir´in yaklaşık 30 yıl süren iktidarı, aylar süren protestoların ardından nisan ayındaki bir darbeyle son bulmuştu.

Savcılar, Ömer El Beşir´in evinde 100 milyon doları aşkın nakit para bulunduğunu ve devrik liderin kara para aklama suçlamasından da soruşturulacağını açıklamıştı.

Beşir´in devrilmesinin ardından yönetime el koyan üst düzey askerler ile gösterilere öncülük eden temsilcilerin yaptığı anlaşma sonucu geçici anayasa kabul edilmişti.

Sudan´ın Darfur bölgesinde savaş suçu işlemekle ve soykırımla suçlanan 75 yaşındaki eski devlet başkanı Beşir hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) tarafından tutuklama kararı da bulunuyor. Beşir ise bu suçlamaları reddediyor.