Tarih: 15.02.2019 15:37

Soçi Zirvesi Rus medyasında geniş yer buldu

Facebook Twitter Linked-in

Rusya´nın Soçi kentinde dün düzenlenen Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi´ne geniş yer ayıran Rus medyası, liderlerin, Suriye´nin toprak bütünlüğü, terörle mücadele ve ABD´nin ülkeden çekilmesi yönündeki sözlerini ön plana çıkardı.

Rus basını, dün Soçi´de gerçekleşen Suriye konulu üçlü zirvedeki açıklamalara geniş yer ayırdı.

Rus haber ajansı TASS, "Rusya, Türkiye ve İran liderleri, Suriye´nin bütünlüğü konusunda bağlılığını açıkladı" başlığı ile verdiği haberde, "Liderler, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi´nde Heyet Tahrir Şam´ın bölge üzerindeki kontrolünü artırma girişimlerini reddederek, Suriye´nin egemenliği ve toprak bütünlüğünü ve komşu ülkelerin milli güvenliğini zayıflatmayı amaçlayan ayrılıkçı güçlerin hedeflerine karşı durma kararlığını dile getirdiler." ifadelerini kullanıldı.

Kommersant gazetesi, haberinde, İdlib dışında Suriye´nin diğer bölgelerinin teröristlerden arındırılması gerektiğine dikkati çekerek, "Rusya, Türkiye ve İran başkanları Suriye´de teröristleri yok etmeye karar verdi." yorumunda bulundu.

Rus haber ajansı RİA Novosti de ABD´nin Suriye´den geri çekilmesi kararının hayata geçirilmesi halinde, ülkede istikrar ile güvenliğinin sağlanacağını ön plana çıkardı.

İzvestiya Gazetesi ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın sorunlara ve provokasyonlara rağmen Astana ruhunu yaşattığına dikkat çekti.

Nezavisimaya Gazeta de ?Moskova, Tahran ve Ankara, Suriye sorununu çözümü için ortak bildiride anlaştı" ifadelerini manşetine taşıdı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —