Tarih: 11.12.2018 14:41

Slimani en kötü gol performansına ortak

Facebook Twitter Linked-in

Fenerbahçe´nin sezon başı kadrosuna kattığı Cezayirli santrfor İslam Slimani, Spor Toto Süper Lig´de şu ana kadar ortaya koyduğu performansla, son 17 sezonda kulüp tarihinin en kötü performanslarından birine imza attı.

İngiltere Premier Lig ekibi Leicester City´den kiralanan Slimani, sarı-lacivertlilere transfer olan yabancı santrforların ilk sezonları dikkate alındığında, Süper Lig´de şu ana kadar attığı tek golle en verimsiz ileri uç oyuncularından biri oldu.

Süper Lig´de geride kalan 15 haftada forma giydiği 12 maçın tamamında sahaya ilk 11´de çıkan Slimani, sadece 4. haftadaki Kayserispor maçında ağları havalandırabildi.

Slimani, Fenerbahçe´ye 2002-2003 sezonunun devre arasında transfer edilen Rus futbolcu Vladimir Beschastnykh´in performansına ortak oldu. Beschastnykh, sadece 12 lig maçında forma giyip tek gol atmıştı. 

Geçtiği futbolcu yok

Beschastnykh´ten Slimani´ye kadar geçen süreçte Fenerbahçe´ye transfer olan santrforların birçoğu ilk 12 maçlık performanslarında gol sıkıntısı çekmedi.

Bu iki ismin dışında son 17 sezonda Fenerbahçe´ye Washington, Nobre, Anelka, Kezman, Güiza, Niang, Sow, Bienvenu, Kuyt, Webo, Emenike, Van Persie, Fernandao, Janssen ile Frey yabancı santrfor olarak transfer edildi.

Bu futbolcular içinde Fenerbahçe´yle ligde çıktığı ilk 12 maçta en fazla skor üreten isim Nobre oldu. Nobre, 2003-2004 sezonunun devre arasında geldiği sarı-lacivertlilerle 12 maçta 12 gol atarak çok iyi bir performans sergiledi.

Beschastnykh ve Slimani´den sonraki en kötü performanslara ise 12 maçta ikişer gol atan Güiza ile Janssen imza attı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —