Tarih: 30.06.2015 10:22

ŞIRNAK´TA GÖREVE GİDEN ASKERLERE SALDIRI

Facebook Twitter Linked-in

ŞIRNAK´TA GÖREVE GİDEN ASKERLERE SALDIRI

 

Şırnak Valiliğinden, Uludere ilçesinde kaçakçılıkla mücadele kapsamında göreve giden askerlere yolda bir grup tarafından taşlı sopalı saldırıda bulunulduğu, olayda 13 askerin yaralandığı ve 4 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, hudut hattında kaçakçılıkla mücadele eden birlikleri takviye etmek maksadıyla görevlendirilen, 1´nci Jandarma Komando Tugay Komutanlığına bağlı askerlerin görev bölgesine intikali sırasında, Uludere´nin Ortasu ve Gülyazı köyleri mevkisinde 250-300 kişilik grubun taşlı sopalı saldırıda bulunduğu ve D-400 karayolunu trafiğe kapattıkları belirtildi.

Olaya Uludere İlçe Jandarma Komutanlığı ve 1´nci Jandarma Komando Tugay Komutanlığı birliklerinin müdahalede bulunduğu kaydedilerek, "Kalabalık grup dağıtılmış ve karayolu trafiğe açılmıştır. Olaylar esnasında 4 kişi gözaltına alınmış, 13 askeri personel vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanmıştır. Halkın huzurunu can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla güvenlik faaliyetleri kararlılıkla devam edecektir" ifadelerine yer verildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —