ŞEYH HOROZ´DA TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SİLAH VE MÜHİMMATLARI ELE GEÇİRİLDİ

Zeytin Dalı Harekatı´nın 28´nci gününde TSK´dan yapılan açıklamada, 1551 teröristin etkisiz hale getirildiği söylendi. Şeyh Horoz bölgesinde terör örgütüne ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

ŞEYH HOROZ´DA TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SİLAH VE MÜHİMMATLARI ELE GEÇİRİLDİ

Afrin´e Zeytin Dalı Harekatı´nda 28. güne girildi. Dün 7 köy ve 1 tepe ele geçirildi. Toplamda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1551 olarak açıklandı. TSK´dan yapılan açıklamada 2 ayrı çatışmada 7 askerin yaralandığı belirtildi.

YÜKLÜ MİKTARDA SİLAH VE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Afrin´de teröristlerden büyük oranda arındırılan Şeyh Horoz bölgesinde çok sayıda terörist etkisiz hale getirilirken, yüklü miktarda silah ve mühimmat ele geçirildi.

18-02/16/hor.Jpeg

Zeytin Dalı Harekatı´nın 28. gününde Türk Silahlı Kuvvetleri ile Özgür Suriye Ordusu birlikleri Afrin´deki ilerleyişini sürdürürken, Hatay´ın sınıra sıfır noktasında yer alan Hassa, Kırıkhan ve Reyhanlı ilçelerindeki sınır karakollarından çok namlulu roketatar ve fırtına obüsleri ile savaş jetleri, terör örgütü PKK/YPG-PYD hedeflerini vurmaya devam ediyor.

Operasyonda, Şeyh Horoz bölgesinde çok sayıda terörist etkisiz hale getirilirken, yüklü miktarda silah ve mühimmat ele geçirildi.

18-02/16/hor2.Jpeg

SİVİL KIYAFETLE GİZLENDİKLERİNİ İTRAF ETTİ

Daha önce teröristlerden temizlenen Darmık Dağı´nda ise askeri üs için çalışmalar yapılıyor. Bu üs ile TSK´nın menzil kazanacağı belirtiliyor.

Afrin´de teröristlerin ´sivil kıyafet´ itirafları dikkat çekti. AA´nın aktardığına göre, PYD/PKK´lı terörist, Zeytin Dalı Harekatı´nda TSK ve ÖSO´dan, sivil kıyafetle gizlendiklerini itirafı etti. Rusya´nın resmi Russia Today (RT) Arapça televizyon kanalı, Suriye´nin Türkiye sınırındaki Afrin bölgesinde bir teröristle yaptığı röportajı yayınladı. Röportajda, elinde silah bulunan teröristin sivil kıyafetler içinde olduğu görüldü. PYD/PKK´nın sivilleri istismar stratejisini ifşa eden terörist, "Biz burada zeytinler arasında sivil kıyafetle kendimizi koruyoruz." ifadesini kullandı.