Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

“SDG’ye verilen entegrasyon süresi doluyor, Türkiye’nin de desteklediği askerî operasyonlar gündeme gelebilir”

Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) Suriye ordusuna katılmaları için tanınan sürenin eylül ayında sona ereceği belirtildi

“SDG’ye verilen entegrasyon süresi doluyor, Türkiye’nin de desteklediği askerî operasyonlar gündeme gelebilir”

Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) Suriye ordusuna katılmaları için tanınan sürenin eylül ayında sona ereceği belirtildi. Güvenlik kaynaklarına göre, örgüt somut adımlar atarsa bu süre yıl sonuna kadar uzatılabilecek. Aksi durumda Türkiye’nin de destek vereceği askerî operasyonlar gündeme geleceği ileri sürüldü.

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, “Terörsüz Türkiye” sürecine ilişkin irili ufaklı bazı provokasyonlar güvenlik birimleri tarafından önlendi. Kuzey Irak’ta silahların teslim edilip imhası sırasında, önce bu silahların Türk yetkililerince seri numaraları alınarak kayıt tutulduğu ifade edildi.

Güvenlik kaynaklarına dayandırılan söz konusu habere göre, SDG’ye Suriye ordusuna katılması için verilen sürenin yıl sonuna esnetilmesi gündemde. SDG entegrasyona yanaşmazsa, Türkiye’nin de destekleyeceği askerî operasyonlar gündeme gelebilecek. Ankara ve Şam ‘Özerk yapı veya ademimerkeziyetçi yönetim’ şeklindeki taleplere asla onay vermeyecek.

 

Kaynak: T24



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER