Tarih: 07.05.2015 11:58

SAVUNMA SANAYİDE BİR ATAK DAHA.

Facebook Twitter Linked-in

Milli tankı, helikopteri ve gemisini üreten Türkiye, şimdi de yerli denizaltısını bitirmek üzere. Savunma Sanayi Müsteşarlığı`na bağlı olarak faaliyetlerini yürüten Savunma Teknolojileri ve Mühendislik (STM) yeni tip denizaltında tasarım için kolları sıvadı. Kararın yakın bir zamanda çıkması bekleniyor. Denizaltı modernizasyonu da yapan STM, Almanya`da yeni tip denizaltı projesinde tasarım ve yerlileştirme üzerinde faaliyet gösteriyor.
MİLGEM`DE YERLİLİK % 80
STM`nin üstleneceği milli denizaltı dışında Milgem projesinde de yerlilik oranı yüzde 80`lere çıktı. Sabah`ın haberine göre, STM Genel Müdürü Davut Yılmaz, "Milgem 1-2 bitti. Üç ve dördün projesi devam ediyor. Milgem 1-2`de yerlilik oranı yüzde 60`lar civarındayken, 3-4`te bu oran yüzde 80`e ulaştı. Birçok yan sanayiciyi sürece kattık. Türkiye`de üretilmeyen birçok ürün üretiliyor. Milgem 5 -8`in kararı çıktığında orada bu payı artıracağız" dedi.
MİLLİ GEMİ 2015`TE YURTDIŞINDA
Şu anda Milgem için Romanya, Endonezya, Kazakistan, Suudi Arabistan`a kadar geniş bir coğrafyada Milgem`i tanıttıklarının ve satma aşamasında belli bir noktaya geldiklerinin altını çizen Yılmaz, "Şu anda iki-üç ülkede çok iyi yerlere geldik. Yüzde 70 olasılıkla bir ülke olacak. Çok ekstrem bir durum olmazsa bu yıl içinde ilk ihracatı yapacağız" dedi. Milgem`de 60 firmanın üretime dahil olduğunu söyleyen Yılmaz, 100 milyon dolarlık bir yan sanayi oluştuğunu da belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —