Tarih: 30.03.2019 07:14

Sandıktan çıkacak olan ?mecburi uzlaşı´

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye yarın sandık başına gidiyor. Sürprizlere gebe gibi geliyor bana. Gerçekten de sürprizler olacak. Bu cümlemden dolayı kimileri ?Ak Parti için olumsuz olacak´ intibaına kapılmasın. Toplumda gözlemlenen havaya bakıp ?Ak parti çok oy kaybedecek´ diyenler için de sürpriz olabilir. İnsanımız seçimlerde her zaman çok isabetli karar vermiştir. Hem kendini düşünüp ve hem de ülkenin geleceğini dengelemiştir. Yarınki seçim için de aynısı olur mu, aslında bu konuda bile sürprizler olabilir. 

Neden bu kadar sürprizlerden bahsediyorum?

İttifaklar ve birbirlerini ?hainlik´ ile suçlamalar üçüncü grup insanlarımız için anlaşılması zor bir durum. İşte bu yüzden sürprizler olacak.

Diğer kesim de tedirgin, çünkü toplumda tedirginlik var. İktidarı eleştirenler bile korkarak eleştirilerini dile getiriyorlar. Çünkü toplumda ?güven´ sorunu var. Daha da acı olanı ise, toplumda güveni tesis etmesi gereken devlete karşı güven problemi yaşıyorlar.

Ak partililer cezalandıracak seçmenlerden çekiniyorlar. Ama biraz da rahatlar, neden mi? Çünkü cezalandırmak isteyeceklerin kesinlikle CHP´ye oy vermeyeceklerinden eminler. Sebebi de CHP´ye oy verme konusunun bir inanç meselesi olması. İşin gerçeği bu olmasa da, insanımız hala böyle görüyor, bu da Ak partililerin işine geliyor.

Seçimin sonucunda üç alternatif ortaya çıkacak:

  1. Cumhur ittifakının seçimden zaferle çıkması. Böyle olursa ülkede beka sorunu bir günde bitecek. Diğer ittifakı yerden yere vurmaya gerek kalmayacak. Hayat normal seyrinde devam edecek. Toplumda oluşturulan gerginlik ve kamplaşma da sona erecek. Seçimler kazanıldığı için buna gerek kalmayacak. Hatta şimdiden bunun sinyalleri verilmeye başlandı. Ekonominin düzlüğe çıkması için, kurulmuş olan bütün gerginlik ve kamplaşmaların bitmesi gerekecek ve bundan dolayı da ?mecburi uzlaşı´ olacak.
  1. Cumhur ittifakı büyük oy kaybına uğrayacak. Böyle bir durumda da toplumun diğer kesimi taşkınlık yapamayacak. Neden mi? Çünkü toplumda silahlanma eğilimi artmış durumda ve bunu yapanlar kaybetmiş olacaklar. İşte diğer kesim de bundan tedirginlik duyuyor. Gitmek istemeyen iktidar partileri için büyük sınav başlayacak. Bunları bilen ve yaşayan diğer kesim de ?mecburi uzlaşı´ içine girecek.
  1. Sonuç tam ortada, yani %50-%50 olursa. İşte bu durumda da ülkeyi düşünenler için önemli bir dönemeç başlayacak. Ülkenin ilerlemesi ve kalkınması için birliktelik gerekecek. Sadece belli partilerin ittifakı değil, ülkenin bütününün ittifakı şart olacak. Bu durumda da ?mecburi uzlaşı´ olmasının gerekliliği üzerinde mutabık kalınacak.

Dilden dile gezen bir tabir vardır ya, ?hayırlısı olsun´.

Seçim sonuçları için de ?hayırlısı neyse o olsun´ deriz hep. Ben bu sefer öyle demek istemiyorum. Çünkü birisi için ?hayır´ olan başkası için ?hayır´ olmayabilir. O yüzden de diyorum ki, seçimden sonra ister istekli, ister mecburi, nasıl olursa olsun, ama sonuçta ?UZLAŞI´ olsun. İyi, faydalı, samimi ve pazarlıksız bir uzlaşı.

 

Sevgi ve Bilgiyle kalın




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —